Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PROGRAMUL PRO ISTORIA FEST – CETATEA ENISALA, EDITIA 2015 PROGRAMUL PRO ISTORIA FEST – CETATEA ENISALA, EDITIA 2015
Dupa mai bine de trei ani de la prima editie, Pro Istoria Fest poposeste din nou la poalele Cetatii Enisala. Festival dedicat intregii familii,... PROGRAMUL PRO ISTORIA FEST – CETATEA ENISALA, EDITIA 2015

enisala festDupa mai bine de trei ani de la prima editie, Pro Istoria Fest poposeste din nou la poalele Cetatii Enisala. Festival dedicat intregii familii, Pro Istoria Fest aduce si anul acesta multe surprize pentru publicul sau.

Luni, 24 august 2015, Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea a fost gazda conferinţei de presă prilejuită de lansarea proiectului Pro Istoria Fest, Cetatea Enisala, ediţia a II-a. Din partea Consiliului Judeţean Tulcea a participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Cosmin – Călin Boiangiu, care a declarat în cadrul conferinţei de presă: „Ne bucurăm că avem ocazia să sprijinim astfel de evenimente culturale, sportive sau educative, şi îi asigur pe organizatori că vom continua să sprijinim organizarea Pro Istoria Fest – Cetatea Enisala ”

Unul dintre initiatorii festivalului, Zoli Toth isi va prezenta cea mai recenta realizare – Zoli TOTH Project – intr-un show spectaculos care aduce impreuna genuri muzicale diverse, de la clasic la electro si rock.

“Sunt extrem de incantat sa ma intorc la poalele Cetatii Enisala, un loc cu o vibratie speciala. La prima editie a festivalului am urcat pe scena alaturi de SISTEM, acum vin sa va propun un show la fel de spectaculos dar in cu totul alt registru. Sunt nerăbdător sa ma reintalnesc cu publicul Pro Istoria Fest, ” declara Zoli.

Pe scena festivalului vor urca artisti consacrati – Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Marius Batu – dar si nume noi care au avut o ascensiune remarcabila in ultimii ani – Alina Manole, Alexandra Usurelu si grupul Folk Frate!

Alina Manole nota pe pagina sa de FB: “La finalul lunii, Pro Istoria Fest organizeaza nu un festival ci o iesire din decor superba, la Cetatea Enisala. Vom canta pe 29 august, in noaptea cu Luna plina. Va deveni Luna plin de Patrata cu voi alaturi! Nici nu se putea altfel!”

Mircea Vintila si Alexandra Usurelu au pregatit un moment special in care vor interpreta impreuna una dintre piesele tinerei artiste. In timpul recitalului propriu, Mircea Vintila va avea si un moment dedicat bunului sau prieten, Florian Pittis.

Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Alexandra Usurelu si Alina Manole isi vor sustine recitalurile alaturi de trupele proprii de acompaniament, alcatuite din muzicieni reputati.

Cei mici se vor putea delecta cu diverse jocuri si activitati care le sunt destinate dar si cu spectacole de teatru de papusi care vor avea loc in ambele zile de festival.

La finalul show-urilor live, cei prezenti vor putea urmari doua filme documentare: in prima seara unul despre istoria comunei Sarichioi, pe teritoriul careia se afla Cetatea Enisala si in a doua seara unul dedicat Cetatii Enisala.

Pentru cei care doresc sa-si prelungeasca starea de festival pana tarziu in noapte, organizatorii au pus la cale un foc de tabara in jurul caruia, in noaptea de vineri spre sambata, cei prezenti vor putea beneficia si de un scurt preambul la recitalul grupului Folk Frate! de a doua zi, alaturi chiar de membrii trupei. Focul de tabara va fi aprins si la finalul celei de-a doua zile de festival.

Editia din 2015 a Pro Istoria Fest este cofinantata de Consiliul Judetean Tulcea si realizata cu sprijinul Consiliului Local Sarichioi.
Programul festivalului:
PROGRAM FESTIVAL
28-Aug 29-Aug
ARTIST ARTIST
FOC DE TABARA 23:30 FOC DE TABARA 23:30
PROIECTIE FILM DOCUMENTAR 23:00 23:30 PROIECTIE FILM DOCUMENTAR 23:00 23:30
ALIFANTIS & ZAN 22:00 23:00 MIRCEA BANICIU 22:00 23:00
ZOLI TOTH PROJECT 21:00 21:45 MARIUS BATU 21:00 21:45
MIRCEA VINTILA 19:45 20:30 ALINA MANOLE 19:30 20:30
ALEXANDRA USURELU 18:30 19:30 FOLK FRATE! 18:45 19:30
FOLCLOR 17:30 18:15 FOLCLOR 17:00 18:30
TEATRU DE PAPUSI 16:30 17:20 TEATRU DE PAPUSI 16:00 16:50