Pro România are un nou șef la Tulcea, Zibileanu a fost suspendată și va rămâne fără sprijin politic, urmând să piardă mandatul de consilier

Consilierul județean Liliana Marinescu este noul coordonator al organizației PRO România Tulcea, după ce Biroul executiv național a decis suspendarea fostei coordonatoare, Stefana Zibileanu, după scandalul intern legat de votul pentru alegerea vicepreședinților Consiliului Județean. La acel moment, Zibileanu a fost acuzată că a votat candidații PMP si PNL, încălcând protocolul de colabotare dintre Pro România si PSD. Urmează și procedura de retragere a sprijinului politic penteu funcția de consilier județean,după care probabil se va relua și alegerea vicepreședintelui C. J.

Decizia de suspendare ne-a fost transmisă de Biroul Național de presă al Pro România :

„Biroul Executiv al PRO România a decis, în data de 2 martie 2021, ca urmare a analizei rezultatelor activității din teritoriu, suspendarea dnei Ștefana Zibileanu din funcția de coordonator al organizației PRO România Tulcea și numirea dnei Liliana Marinescu pentru asigurarea interimatului, actual consilier județean. Mandatul acesteia din urmă este consolidarea unei echipe formată din aleși locali, consilieri județeni și coordonatori zonali care să reprezinte interesele electoratului PRO România și care să implementeze proiectele propuse în campanie și votate de tulceni”.

În aceste condiții, procedural urmează retragerea sprijinului politic urmând ca Stefana Zibileanu să își piardă mandatul după finalizarea procedurilor statutare și cele legale, în instanță, cazurile in care un contestatar exclus din partid a avut câștig de cauza fiind practic inexistente în istorie.