Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PROBLEME LA MARGINEA MUNICIPIULUI: EXISTĂ TULCENI CARE POT AJUNGE DOAR ILEGAL LA EI ACASĂ! PROBLEME LA MARGINEA MUNICIPIULUI: EXISTĂ TULCENI CARE POT AJUNGE DOAR ILEGAL LA EI ACASĂ!
Locuitorii din zona Baltag, o zonă relativ nouă a municipiului ca dezvoltare imobiliară, nu pot ajunge acasă decât încălcând Codul Rutier.În ambele zone de... PROBLEME LA MARGINEA MUNICIPIULUI: EXISTĂ TULCENI CARE POT AJUNGE DOAR ILEGAL LA EI ACASĂ!

drum 2Locuitorii din zona Baltag, o zonă relativ nouă a municipiului ca dezvoltare imobiliară, nu pot ajunge acasă decât încălcând Codul Rutier.În ambele zone de acces spre case, şoferii sunt obligaţi să încalce bandă continuă, fie să îşi continue drumul până în localitatea Mineri unde pot întoarce!
Tulceanul Vasile Domușciuc trăieşte în zona respectivă, str. Transformatorului, cartier MGM, zona Baltag, terenul și casa fiind trecute în intravilanul localității Tulcea, adică achita taxele și impozitul aferent proprietății la Serviciul Taxe și Impozite Tulcea. Bărbatul a semnat deja împreună cu alţi vecini o petiţie către primărie şi Poliţie, în ecuaţie intrând însă şi cei de la Drumuri Naţionale.
„Cum pot intra în mod LEGAL cu autoturismul în cartierul Baltag?… prima intrare este în dreptul Hotelului Corsar pe linie continuă, a doua intrare este la aproximativ 200 m de Hotel Corsar, spre Mineri, tot pe linie continuă.
Cum mă pot înscrie în traficul rutier cu autoturismul fără să fiu victima unui accident rutier, în situația în care viteza maximă legală pe traseul de drum E87 de la ieșirea din drum 4Mineri și intrarea în localitatea Tulcea este de 100 km/h, fără să avem o bandă de accelerare… situația actuală din teren nu permite realizarea unei astfel de benzi. Trebuie să ne înscriem în trafic în foarte mare viteză, fapt ce ne pune viața în pericol “sunt întrebările pertinente adresate de tulcenii din zona autorităţilor locale.

PERICOL DE ACCIDENTE
„Zilnic ne sunt aduse injurii de șoferii care intră legal cu viteză de peste 50 km/h și sunt nevoiți să frâneze brusc în momentul în care eu doresc să intru/ies de pe strada Transformatorului. Menționez că sunt accidente constante în zonă, chiar anul acesta a fost un accident cu victime. Ironia sorții este că uneori Poliția Rutieră este prezentă în zonă și atunci vă întreb cum ajung eu acasă și cu permisul în buzunar?
Am făcut sesizare verbală la Drumuri Județene, iar ca răspuns au montat un indicator OBLIGATORIU ÎNAINTE, după părerea mea nici nu a fost montat corect și legal, adică cu 50 m de intersecția cu drumul fără prioritate (strada Transformatorului).
Conducerea Drumuri Județene Tulcea, prin montarea indicatorului, s-a asigurat și absolvit de orice vină din punct de vedere legal.
drum 1M-am deplasat cu autoturismul să identific o zonă cu linie discontinuă, nu am găsit sau sunt prost amplasate, adică ești obligat să întorci pe drumul european în fața unor case ale diverșilor cetățeni. Nici măcar la fântâna din Mineri, unde era cândva linie discontinuă, nu poți întoarce, este linie continuă.
Cartierul MGM din zona Baltag este în plină dezvoltare… oare mașinile de mare tonaj, cu materiale de construcții, unde pot întoarce… pentru a intra LEGAL în cartier…?
Anul trecut, prin toamnă, această problemă a fost adusă la cunoștință în mod verbal responsabililor din Primăria Tulcea, în cadrul unei ședințe a Consiliului local… fără nici o rezolvare.
Oare nu se poate sesiza nimeni din oficiu, locuiesc de 4 ani în zonă și zilnic suntem expuși accidentelor.
Prezenta sesizare a fost depusă și la Poliția Municipiului Tulcea, Serviciul Rutier, cu același conținut.
Menționez că avem și copii mici în mașină și ne asumăm un mare risc „se mai precizează în petiţia adresată autorităţilor.
Deocamdată, după primele verificări, cei de la Poliţia municipiului arata cu degetul spre cei de la Drumuri Naţionale, iar cei de la Primărie spun că vor discuta cu cei de la  Drumuri Naţionale.

„O să am întâlnire cu reprezentantul celor de la Drumuri Nationale din Tulcea ca să identificăm cadrul legal.
Ar trebui să ne cedeze noua spațiul respectiv că să facem fie sens giratoriu fie intersecție cu banda de refugiu, este un act normativ care spune că acolo unde Drumul Naţional trece prin intravilanul oraşului atunci se poate trece în domeniul public local “ne-a declarat viceprimarul Andaluzia luca.