Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PROCES CU A.N.I.: HOGEA ARE AZI TERMEN ÎN CALITATE DE PÂRÂT LA CURTEA DE APEL CONSTANTĂ! PROCES CU A.N.I.: HOGEA ARE AZI TERMEN ÎN CALITATE DE PÂRÂT LA CURTEA DE APEL CONSTANTĂ!
Primarul Constantin Hogea este citat azi la Curtea de Apel Constanta în calitate de pârât, împreună cu toţi membri familiei sale, respectiv Hogea Valeria,... PROCES CU A.N.I.: HOGEA ARE AZI TERMEN ÎN CALITATE DE PÂRÂT LA CURTEA DE APEL CONSTANTĂ!

caPrimarul Constantin Hogea este citat azi la Curtea de Apel Constanta în calitate de pârât, împreună cu toţi membri familiei sale, respectiv Hogea Valeria, Hogea Sorina Ioana şi Hogea Alexandru Sorin.
Reclamantul, Agenţia Naţională de Integritate, contestă inclusiv raportul Comisiei de Verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanta.
Iniţial Agenţia Naţională de Integritate a constatat existența unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 328.770,55 Lei (aprox. 77.190 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către CONSTANTIN HOGEA, Primarul Municipiului Tulcea.
„În luna ianuarie 2009, respectiv ianuarie 2011, CONSTANTIN HOGEA a dobândit împreună cu VALERIA HOGEA, soția acestuia, un imobil în Municipiul Tulcea și un spațiu de producție pentru suma totală de 328.770,55 Lei. La data efectuării tranzacțiilor imobiliare menționate anterior, nu au fost identificate solduri contabile în conturile bancare deținute de CONSTANTIN HOGEA și VALERIA HOGEA, care să ateste fonduri necesare efectuării acestor tranzacții.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, potrivit dispozițiilor art. 17, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către CONSTANTIN HOGEA, în perioada exercitării funcţiei publice “.
Hogea a prezentat la Comisie mai multe justificări, printre care şi faptul că nu a mai fost întreţinător al copiilor, după ce aceştia au devenit majori, astfel încât ar fi reuşit să facă economii băneşti.
A.N.I. a redeschis în luna aprilie a acestui an dosarul reuşind să aibă câştig de cauză cu cererea privind introducerea în dosar a familiei primarului Hogea.
„Înţelegem să introduceţi în cauza în baza prevederilor art.14, alin 5, Legea 176/2010 coroborat cu art.499 al 3 Cod Civil, în calitate de copârâţi pe numiţii Hogea Valeria, Hogea Sorina Ioana şi Hogea Sorin Alexandru. Dacă persoana a cărui avere este evaluate este căsătorită ori are copii în întreţinere, în sensul Codului Familiei, evaluarea se va extinde şi asupra averii soţiei şi şi după caz şi asupra averii copiilor aflaţi în întreţinere “se arată în solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate depusă la dosar.
Astfel, la data de 6 aprilie Curtea de Apel a admis cererea A.N.I. şi a dispus introducerea în cauză a numiţilor Hogea Valeria, Hogea Sorina Ioana şi Hogea Alexandru Sorin.
Practic reclamantul vrea să dovedească faptul că în realitate primarul Hogea ar fi avut cheltuieli mult mai mari cu întreţinerea familiei, nereuşind să facă acele „economii “.
Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.