Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Profesorii–resursă de la Palatul Copiilor Tulcea împărtășesc colegilor experiența europeană de formare Profesorii–resursă de la Palatul Copiilor Tulcea împărtășesc colegilor experiența europeană de formare
Vacanța de vară a acestui an a reprezentat pentru unii dintre profesorii Palatului Copiilor Tulcea o experiență nouă de dezvoltare profesională și personală. În... Profesorii–resursă de la Palatul Copiilor Tulcea împărtășesc colegilor experiența europeană de formare

Vacanța de vară a acestui an a reprezentat pentru unii dintre profesorii Palatului Copiilor Tulcea o experiență nouă de dezvoltare profesională și personală. În lunile iulie și august au avut loc două fluxuri de mobilitate în cadrul proiectului „Keys for Inclusion and Success: opening minds, opening souls! – KIS”, cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, oferind celor 6 cadre didactice participante prima lor experiență europeană de formare.

Reîntorși în activitate, cei 6 profesori-resură au diseminat în cadrul Consiliului Profesoral cele două mobilități de formare, ce au vizat participarea a 3 profesori la Cursul „Vitamin C boosts education! coaching, the non-formal education method to bring out the best from your learners” desfășurat în periaoada 11-19 iulie 2022 în Malaga, Spania, și a altor 3 profesori la Cursul „Non-formal for inclusion”, desfășurat în perioada 20-28 august 2022, în Caladas da Rainha, Portugalia.
Activitatea a avut ca scop promovarea activităţilor de formare în context european şi stimularea interesului profesorilor pentru rezultatele mobilităţilor şi oportunităţile de învăţare din cadrul programului Erasmus+.
În debutul întâlnirii, profesorii prezenți au împărtășit ce motivații au pentru a participa la o mobilitate europeană de formare și ce piedici sau temeri resimt vizazi de această experiență profesională și personală aparte. În mod evident, bariera de limbă a fost cel mai des amintită pe lista de temeri. În urma diseminării activităților de formare, a experiențelor culturale și de grup, pe care le-au trăit cei 6 profesori-resursă, încă de la momentul pregătirii pentru mobilitate, colegii participanți la activitatea de diseminare au înțeles că singura modalitate de a scăpa de aceste temeri este să accepți provocarea și să percepi această experiență ca o oportunitate de a te dezvolta, de a ieși din zona de confort pentru a învăța ceva nou, ceva mai mult, decât o faci în mod obișnuit.
Prezentările făcute de cele două echipe de profesori participanți la mobilități au oferit informații detaliate despre activitățile din cadrul cursurilor, contactul cu profesorii și formatorii de alte naționalități, experiențele inedite trăite în vizitele culturale făcute. Fotografiile prezentate, momentele rememorate spre a fi împărtășite „ca între prieteni” au făcut activitatea mai plăcută și mai atractivă pentru întregul colectiv de profesori de la Palatul Copiilor Tulcea.