Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PROIECT: A.Z.L.SULINA VA PRELUA INFRASTRUCTURA PORTUARĂ DIN TULCEA! PROIECT: A.Z.L.SULINA VA PRELUA INFRASTRUCTURA PORTUARĂ DIN TULCEA!
Consilierii judeţeni discută în şedinţa extraordinară de vineri un proiect de hotărâre privind darea în administrare către Regia Autonomă „Administraţia Zonei Libere Sulina” a... PROIECT: A.Z.L.SULINA VA PRELUA INFRASTRUCTURA PORTUARĂ DIN TULCEA!

falezaConsilierii judeţeni discută în şedinţa extraordinară de vineri un proiect de hotărâre privind darea în administrare către Regia Autonomă „Administraţia Zonei Libere Sulina” a unor imobile aferente infrastructurii portuare aflate în domeniul public al Județului Tulcea, mai exact a infrastructurii portuare preluate de la A.P.D.M.Galaţi.
Conform proiectului, administrarea imobilelor transmise conform art. 1 se va realiza de către Regia Autonomă „Administraţia Zonei Libere Sulina” cu respectarea condiţiilor prevăzute de Legea nr. 176/2017 privind transmiterea unor imobile aferente infrastructurii portuare din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor aflate în concesiunea Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Dunării Maritime” – S.A. Galaţi în domeniul public al judeţului Tulcea.
Bunurile imobile prevăzute în anexă care reprezintă infrastructura portuară se vor exploata potrivit destinaţiei din momentul transmiterii, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind administrarea infrastructurii de transport naval şi navigaţia pe căile navigabile interioare.
„Având în vedere că în prezent aceste imobile aferente infrastructurii portuare din domeniul public al statului şi din Administrarea Ministerului Transportului aflate în concesiunea A.P.D.M. Galaţi în domeniul public al judeţului Tulcea, bunurile imobile prevăzute în anexa care reprezintă infrastructura portuară se vor exploata potrivit destinaţiei din momentul transmiterii, cu respectarea reglementarilor în vigoare, privind administrarea infrastructurii de transport naval şi navigaţia pe căile navigabile interioare “spune preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.
Recent acesta anunţase că va reglementa urgent situaţia din port, după ce inclusiv parlamentarii de opoziţie ridicaseră problema.

“Cunosc acest fapt, se schimbă proprietarul, nu se vor face în nici un fel de mişcări, relocări, s-ar face un talmeş balmeş, mai ales că aşteptăm să intrăm în lucru cu portul, aşa că avem timp să ne gândim care va fi strategia privind poziţionarea unor nave, a pontoanelor, trebuie să creăm facilitate pentru cei din delta, cei care nu au unde Acosta, sunt şi alte unităţi, instituţii care necesită să aibă nave acostate la cheu, pe lângă agenţii economic care solicita şi trebuie să le găsim şi lor o repartizare corectă” a precizat preşedintele Teodorescu în urmă cu câteva zile.