Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PROIECT CONTROVERSAT INIȚIAT DE CONSILIERII PSD.TULCENII VOR FI AMENDAȚI PENTRU PARCARE PE LOCURILE PLĂTITE DE EI! PROIECT CONTROVERSAT INIȚIAT DE CONSILIERII PSD.TULCENII VOR FI AMENDAȚI PENTRU PARCARE PE LOCURILE PLĂTITE DE EI!
Patru consilieri locali PSD – Andaluzia Luca, Anca Suhov, Lavinia Vizauer și Marin Cezar au inițiat un proiect de hotărâre ce vizează actualizarea regulamentului... PROIECT CONTROVERSAT INIȚIAT DE CONSILIERII PSD.TULCENII VOR FI AMENDAȚI PENTRU PARCARE PE LOCURILE PLĂTITE DE EI!

Patru consilieri locali PSD – Andaluzia Luca, Anca Suhov, Lavinia Vizauer și Marin Cezar au inițiat un proiect de hotărâre ce vizează actualizarea regulamentului privind amenajarea, întreținerea și exploatarea parcărilor de reședință din municipiul Tulcea.
Conform notei de fundamentare a proiectului ce a stârnit deja numeroase nemulțumiri, se propune că rezervarea locului de parcare să fie limitată, și anume în intervalul 16-8.00 de luni până vineri, sâmbăta și duminică fără limite orare. În restul timpului, propun consilierii inițiatori, vor funcționa ca parcări publice gratuite.
Ca urmare, se propune desființarea sistemului cu indicator de parcare și înlocuirea acestuia cu un simplu marcaj precum și a unei autorizații care se va afișa la loc vizibil în interiorul autovehiculului.
Se va atribui un singur loc de parcare pentru fiecare apartament.
Ca sancțiuni, de exemplu, dacă locul vă va fi ocupat de alt autoturism în intervalul 16-8.00, proprietarul respectiv riscă o sancțiune contravențională cuprinsă între 200 și 500 de lei. Bineînțeles, după ce va fi identificat, și nimeni nu garantează că locul va fi eliberat instant, mai ales, să spunem, dacă „ocupantul ilegal “ar fi plecat pentru o perioadă mai îndelungată la pescuit.

Ce amenzi riscați

Culmea, o amendă mai mare riscați, de exemplu dacă parcați pe locul contractat un alt autovehicul decât cel din contract. Să presupunem că, așa cum este cazul în multe familii, aveți două mașini, aveți rude în vizită, sau împrumutați altă mașină pe perioada în care a dumneavoastră este în service. Riscați o amendă de până la 700 de lei, pentru parcare ilegală… pe locul plătit de dumneavoastră!

Cei interesați pot transmite, în scris, până pe data de 23.11.2018, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii publice.
Pentru că Primăria în că folosește doar mijloace clasice de comunicare, neauzind încă de e-mail, propunerile, sugestiile, opiniile privind Regulamentul privind amenajarea, întreținerea și exploatarea parcărilor de reședință din municipiul Tulcea se vor depune la Registratură Primăriei Municipiului Tulcea din str. Păcii nr. 20.