Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PROIECT DE MODERNIZARE: IATĂ CUM VA ARĂTA SPITALUL JUDEȚEAN! PROIECT DE MODERNIZARE: IATĂ CUM VA ARĂTA SPITALUL JUDEȚEAN!
Ministrul Sorina Pintea, însoțită de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani, a efectuat o vizită în mai multe secții ale... PROIECT DE MODERNIZARE: IATĂ CUM VA ARĂTA SPITALUL JUDEȚEAN!

Ministrul Sorina Pintea, însoțită de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani, a efectuat o vizită în mai multe secții ale spitalului și a purtat discuții cu medicii și cu managerul Tudor Năstăsescu.

Cu același prilej, conducerea Consiliului Județean Tulcea a prezentat portofoliul de proiecte ce privesc Spitalul Județean de Urgență, respectiv proiecte aflate în etapa de contractare, în valoarea de peste 12 milioane de euro, precum și proiecte în pregătire, în valoarea de 50 de milioane de euro, privind reabilitarea, modernizarea și extinderea acestei unități spitalicești.

Proiect în pregătire: Reabilitare, modernizare și extindere a

Spitalului Judetean de Urgenta Tulcea

Imobilul face parte din domeniul public de interes judetean si se afla in Administrarea Spitalului Judetean de Urgenta Tulcea in baza HCJ Tulcea nr 100/5/19.12.2008

Spitalul deserveste o populatie de peste 250.000 locuitori, la nivelul judetului Tulcea, la care se adauga turistii si persoanele aflate in tranzit

Spitalul functioneaza cu un numar de 729 paturi internare continua, 76 paturi internare de zi si 13 paturi pentru insotitori

Deoarece investitia „Reabilitare, modernizare si extindere Spital Judeten de Urgenta Tulcea” are ca obiecte principale de interventie, corpurile A si B, in timp ce corpurile Bloc Administrativ si Centrala Termica reprezinta obiecte complementare, analiza se va referi in principal la acestea.

Prin proiect se propun urmatoarele actiuni majore:

–  Consolidare Corp A si Corp B (functie de concluziile expertizei tehnice)

–  Inlocuirea tuturor instalatiilor aferente Corpului A si B

–  Inlocuire tamplarie interioara si exterioara

–  Conformare accese si evacuari, inclusiv propunerea de scari de evacuare noi

–  Inlocuirea tuturor finisajelor interioare si exterioare ale Corpurilor A si B

–  Hidrotermoizolarea teraselor celor 2 corpuri (polistiren extrudat 20 cm si membrana hidroizolanta)

–  Refacerea trotuarelor de garda si termohidroizolarea soclului, utilizand polistiren extrudat de 10 cm si membrana hidroizolanta, pana la cota fundatiei.

–  Teormoizolarea partii opace a corpurilor A si B utilizand solutia de fatada ventilata  sau termosistem vata bazaltica (functie de alocarile financiare)

–  Propunerea de Panouri solare amplasate pe terasele corpurilor A si B, dimensionate astfel incat sa asigure necesarul de ACM pe o perioada de minim 8 luni/an

–  Inlocuirea completa a sistemului de iluminat interior

–  Introducerea unui sistem BMS

–  Propunerea unui sistem complex de asigurare agent termic si ACM, format din pompe de caldura apa-apa, centrale termice conventionale, panouri solare, centrale de ventilatie pentru camere curate cu recuperarea caldurii, care sa conduca la consumuri minime de energie si implicit la costuri de exploatare si intretinere minime.

–  Toate spatiile functionale vor fi prevazute cu ventilonvectori de plafon, cu dublu circuit (cald -rece) capabil sa asigura ambientul necesar atat pe perioada de iarna cat si pe perioada de vara, cu un consum minim de energie)

–  Lifturile vor si inlocuite cu sisteme de ultima generatie dotate cu recuperatoare de energie.

–  Blocul Administrativ se va demola, serviciile de spalatorie si bucatarie se vor reloca in noul Corp Functional

Corpul functional

Necesarul de spatii si functionalitate a condus la adoptarea unei solutii de extindere atat pe orizontala cat si pe verticala a Corpurilor A si B, cu un corp nou „C” avand o supratfata construita Sc = 2325 m2 si o suprafata desfasurata Sd = 15823 m2

Corpul nou propus va avea un regim de inaltime D+P+4E+E5partial, si va fi conectat la corpurile de cladire existente (A si B) prin 3 circulatii noi (2 legaturi create cu, corpul B si o legatura cu, corpul A) si 3 noduri noi de circulatie.