PROIECT ÎN DEZBATERE: TAXA DE HABITAT SCADE CU 35 DE LEI!

    Valoarea taxei de habitat propusă pentru anul 2021 ar putea ajunge la 147 de lei/persoană de la suma actuală de 182 lei, conform notei de fundamentare întocmite de Serviciul de Gospodărie Comunală. Propunerea este cuprinsă în anunțul de intenție referitor la elaborarea proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2021.
    Proiectul este deja în dezbatere publică, iar cei interesați pot trimite propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare, pană pe data de 27.11.2020. Proiectul poate fi consultat pe site-ul Primăriei.
    Conform notei de fundamentare, diminuarea taxei de habitat se justifică prin creșterea numărului de persoane înregistrate în evidența organului fiscal la taxa de habitat de la 57.637 persoane înregistrate în luna octombrie 2019 la 57.958 persoane, înregistrate la data de 16.10.2020. Deci vorbim de o creștere a numărului de plătitori cu 327 de persoane. Deasemenea, se menționează în adresă, cantitățile de deșeuri colectate și transportate au scăzut cu aproximativ trei tone, iar taxa de tratare mecani-biologică a deșeurilor biodegradabile se va suspenda pe anul 2021.
    Menționăm că la momentul de față 528 de persoane din municipiu beneficiază de facilități fiscale, respectiv reducerea sau scutirea la plata taxei de habitat.
    După perioada de dezbatere publică proiectul urmează să fie aprobat în Consiliul Local.