PROIECTE IMPORTANTE PENTRU TURISM ȘI CIRCULAȚIA PE DRUMURILE PUBLICE, VOTATE DE DEPUTATUL TULCEAN ANIȘOARA RADU

   Anișoara Radu, deputat PSD Tulcea

   „În sesiunea extraordinară din această săptămână (2-5 iulie 2018) pe lângă legea pentru modificarea şi completarea Legii nr 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie care au făcut deliciul opoziţiei fără un minim efort de a explica opiniei publice şi beneficiile acestor modificări legislative, am votat şi o serie de legi care erau aşteptate de multă vreme “a declarat deputatul PSD de Tulcea, Anișoara Radu.

   Un punct important de pe ordinea de zi a fost fost, Proiectul de Lege pentru modificarea art.109. Din OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
   Dispozitivele destinate măsurării vitezei (radarele) se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere şi care sunt poziţionate vizibil.

   În cazul instalării radarelor pe autovehicule staţionare sau pe suporţii amenajărilor rutiere este obligatorie presemnalizarea prezenţei acestora în zona drumului public prin panouri de atenţionare, postate mai înainte pe sensul de mers, cu minim 500 m în localitate şi cu minim 2000 m în afară localităţii. Pentru amenzile contravenţionale în cuantum de până la 20 puncte-amenda, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzut pe lege.
   „Consider că tocmai, prin reducerea vitezei la vederea inscrisurilor poliţiei rutiere, conducătorul auto va acorda respectul cuvenit organului de poliţie rutieră iar numărul accidentelor va fi redus. Astăzi cetăţenii percep lucrătorii de poliţie rutieră doar ca pe cei care, stau după tufiş” şi aplică sancţiuni “a precizat doamna deputat Radu.

   Un alt proiect important votat este Legea privind aprobarea ordonanţei Guvernului nr 15/2017 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România.
   În România trebuie să se stabilească un sistem de management integrat al destinaţiei, care să asigure durabilitate, să aibă rol integrator, să asigure viziunea de dezvoltare la nivelul unei unităţi administrativ teritoriale, a regiunii sau a ţării ca destinaţie, jucând şi rol de coordonator şi de suport în dezvoltarea destinaţiilor competitive.
   „În cadrul proiectului de act normativ s-a avut în vedere şi clarificarea statutului ataşatului de turism atât din punct de vedere tehnic cât şi funcţional având în vedere faptul că reprezentantele de promovare turistică cu sediul în străinătate au fost desfiinţate prin HG292/2017 “transmite deputatul tulcean.