Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Proiectele au fost depuse în ziua în care s-a deschis linia de finanțare: Drumul de la Stejaru la Cerna și cel de la Valea Teilor la Nicolae Bălcescu ar putea fi modernizate cu fonduri europene Proiectele au fost depuse în ziua în care s-a deschis linia de finanțare: Drumul de la Stejaru la Cerna și cel de la Valea Teilor la Nicolae Bălcescu ar putea fi modernizate cu fonduri europene
Cele două investiții ar putea fi finanțate cu fonduri puse la dispoziție prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și sunt primele proiecte depuse la organismul... Proiectele au fost depuse în ziua în care s-a deschis linia de finanțare: Drumul de la Stejaru la Cerna și cel de la Valea Teilor la Nicolae Bălcescu ar putea fi modernizate cu fonduri europene

horia-teodorescuCele două investiții ar putea fi finanțate cu fonduri puse la dispoziție prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și sunt primele proiecte depuse la organismul intermediar, Asociația de Dezvoltare Regională Sud Est (ADR-SE).

„Noi, cei din Consiliul Județean, am insistat să finalizăm documentele necesare și să depunem cererile de finanțare  în prima zi, pe data de 16 mai 2016. Proiectele, care au ajuns la ADR-SE, urmează să fie evaluate și sperăm noi, aprobate. Din discuțiile purtate cu colegii mei, se pare că, dacă toate lucrurile decurg bine, în cel mai scurt timp am putea primi undă verde, iar până la finalul acestui an am putea demara procedurile de achiziție a lucrărilor“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Modernizare Stejaru – Cerna“ 

Valoarea totală a proiectului este de 101.357.210,00 lei, din care contribuția proprie este de 2.027.144,20 lei și  99.330.065,80 lei – asistenţă financiară nerambursabilă solicitată.

În total, urmează să fie modernizați 54 de kilometri de drum județean, să fie modernizate trotuarele (23.000 de metri pătrați), vor fi amenajate piste pentru bicicliști (2,5 kilometri), vor fi amplasate 20 de stații de transport public și alveolele aferente, etc.

Modernizare Valea Teilor-Nicolae Bălcescu

Valoarea totală a cererii de finanţare este de 53.494.381,00 lei,  din care 1.069.887,62 lei este contribuția solicitantului și 52.424.493,38 lei – asistenţă financiară nerambursabilă solicitată.

Urmează să fie modernizați aproape 23 de kilometri de drum județean, vor fi realizate piste de biciclete (peste 3 kilometri de piste de biciclete), zece stații de transport, 13.000 de metri pătrați de trotuare.

Reabilitarea rețelei de drumuri județene, cea mai arzătoare problemă pentru șoferii din județul nostru, dar și pentru turiștii care ne vizitează este una dintre principalele direcții de acțiune pentru Consiliul Județean Tulcea, spune președintele Consiliului Județean Tulcea.

„Am alocat fonduri pentru repararea a peste 300 de kilometri de drumuri județene, prin FLAG am sprijinit investițiile în modernizarea mai multor drumuri locale și comunale, am început modernizarea drumului dintre Murighiol – Valea Nucarilor – Iazurile (pentru care s-a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală), am finalizat investiția pentru modernizarea drumului de la Tulcea la Enisala (pentru care au fost alocate fonduri suplimentare tot prin PNDL). Mai avem multe de făcut, dar suntem pregătiți să intervenim rapid și eficient astfel încât toată rețeaua de drumuri județene să beneficieze de investiții ample. Avem pregătită o strategie de accesare de fonduri pentru infrastructura județeană și am găsit deja și sursele de finanțare pentru obiectivele asumate. În plus, pentru o parte din investiții am pregătit deja documentațiile necesare pentru accesarea de fonduri europene. Este vorba despre investiții prin care vom moderniza, în total, încă 300 de kilometri de drumuri județene“, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Tulcea.

În prezent se desfășoară activități legate de elaborarea cererilor de finanțare pentru proiectele referitoare la modernizarea a cinci drumuri județene (aflate in portofoliul de proiecte propus pentru perioada de programare 2014-2020 în vederea atragerii de fonduri nerambursabile pentru Consiliul Județean  Tulcea din alocarea financiară ITI Delta Dunării) :

  1. Modernizare infrastructura de transport regional pe tronsoanele Niculiţel (în interiorul localității) și Turda – Sarichioi
  2. Modernizare infrastructura de transport regional pe traseul Enisala –Babadag – Slava Rusă
  3. Modernizare infrastructura de transport regional pe traseul Tulcea – Chilia Veche
  4. Modernizare infrastructura de transport regional pe traseul Baia – Ceamurlia de Sus
  5. Modernizare infrastructura de transport regional pe traseul Vișina – Ceamurlia de Sus