Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PROIECTUL DRUM SPRE CHILIA, CE INCLUDE ȘI REFACEREA STRĂZILOR VITICULTURII ȘI BACULUI, MERGE MAI DEPARTE, ÎN CIUDA BARONULUI RECE DE SIREASA! PROIECTUL DRUM SPRE CHILIA, CE INCLUDE ȘI REFACEREA STRĂZILOR VITICULTURII ȘI BACULUI, MERGE MAI DEPARTE, ÎN CIUDA BARONULUI RECE DE SIREASA!
​Proiectul modernizării drumului spre Chilia, proiect ce include și reabilitarea străzii Bacului, Viticulturii (variantă) și Orizontului, intrat iniţial în impas după reclamațiile baronului de... PROIECTUL DRUM SPRE CHILIA, CE INCLUDE ȘI REFACEREA STRĂZILOR VITICULTURII ȘI BACULUI, MERGE MAI DEPARTE, ÎN CIUDA BARONULUI RECE DE SIREASA!

​Proiectul modernizării drumului spre Chilia, proiect ce include și reabilitarea străzii Bacului, Viticulturii (variantă) și Orizontului, intrat iniţial în impas după reclamațiile baronului de Sireasa, Traian Rece, merge mai departe după ce conducerea Consiliului Județean a gândit o variantă de ocolire a terenului în litigiu.

Consilierii județeni sunt chemați luni în ședință pentru a vota un proiect pentru aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii şi a indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei, Modernizare infrastructura de transport regional pe traseul Tulcea – Chilia Veche.
Pentru executarea lucrărilor, Consiliul Județean a întocmit documentația tehnică necesară obținerii contractului de finanțare prin Programul Operațional Regional, axa prioritară 6.
Conform documentației tehnice, lungimea traseului proiectat vă este de 76,936 kilometri, la care se adaugă 11.693 metri pătrați suprafață trotuar și amenajarea a opt stații de autobuz.
Odată documentația aprobată, va fi depusă cererea de finanțare.

Practic, firma lui Traian Rece, Agrodelta Sireasa, încearcă să se răzbune pe Consiliul Județean, pentru faptul că instituția nu i-a făcut pe plac să îi prelungească direct contractele de concesiune din Deltă, alegând soluția licitației publice, blocând fără nici o logică un proiect ce urma să reabiliteze atât drumul spre Chilia dar și strada Bacului, Viticulturii și Orizontului, prinse în proiect.
„Au fost atacate inclusiv cărţile funciare de pe strada Viticulturii (arteră din municipiul Tulcea, n. red.). Atât de departe a ajuns boala. Drumul care ar urma să fie reabilitat are 82 de kilometri, dar 13 kilometri se suprapun cu suprafeţe aflate în litigiu, aşa că este atacat tot drumul. Nebunia a ajuns la paroxism”, a declarat vineri, în timpul unei şedinţe a consilierilor judeţeni, preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, citat de Agerpres.