Proiectul Erasmus+ ,,Following the footprints of Emperors” ,desfășurat la Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale

  Proiectul Erasmus+ ,,Following the footprints of Emperors” (,,Pe urmele împăraților romani”), desfășurat în perioada 2015-2018, la Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale, în calitate de partener, a ajuns la final. Ultima întâlnire transnațională din cadrul proiectului a reunit, săptămâna trecută,  participanți din cele 8 țări partenere:  Italia, Germania, Bulgaria, Croația, Spania, Macedonia, Portugalia și  Turcia.

  Workshop-urile de evaluare și de feedback din școală, pe platforme colaborative online, întâlnirea cu reprezentanții comunității locale, vizitarea relicvelor  locale ale Imperiului Roman, a vestigiilor istorice ale Dobrogei, a Deltei Dunării, precum și a obiectivelor turistice ale cetății noastre au fost un veritabil prilej de a valoriza aspectele specifice ale patrimoniului cultural care ne fac diferiți, dar și  ”rădăcinile” noastre comune,  care ne unesc, care au creat o cultură comună și pe care o moștenim de la același ancestru: Imperiul Roman.

  Proiectul a avut un impact major asupra profesorilor și a elevilor din țările partenere, participanți la mobilități. Plus-valoarea proiectului a constat atât în  practici educaţionale diverse împărtășite de profesorii parteneri, cât și în experiențe inedite pentru elevii noștri: au avut oportunitatea de a se familiariza cu tradițiile, civilizațiile, cultura și normele din alte state europene, si-au construit o  imagine despre viața de zi cu zi a colegilor din alte țări, s-au cunoscut mai bine, și-au cunoscut mai bine cultura, și-au dezvoltat competentele lingvistice, au legat prietenii, dincolo de granițe.

  Experiența dobândită ne responsabilizează să o multiplicăm prin  metode de transfer ale rezultatelor proiectului la nivel orizontal, vertical și instituțional, în vederea abordării unor proiecte viitoare.

   

   

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Solve : *
  8 − 3 =