PROIECTUL LUI HOGEA: CATARGUL DE 500.000 DE LEI, PE MASA CONSILIERILOR LOCALI

Consilierii locali vor vota joi proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul „CATARG PENTRU DRAPEL NAŢIONAL – SUBURBIA TUDOR VLADIMIRESCU STRADA PLOPILOR FĂRĂ NR. “şi a indicatorilor tehnico economici. Purtătorul de cuvânt al Primăriei a confirmat că proiectul este pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi 30 aprilie.

Proiectul este iniţiat de primarul Constantin Hogea şi are o valoare de 495.465 lei, respectiv 112.325 euro şi vizează amplasarea unui catarg înalt de 40 de metri, în suburbia Tudor Vladimirescu, în timp ce drapelul ce va fi arborat ar avea o suprafaţă de aproximativ 90 metri pătraţi.

„Prin prezenta drapelului naţional, pe malul Dunării, în zona de trafic internaţional pentru navele maritime, de croazieră şi a ambarcaţiunilor de agreement se afirmă identitatea naţională şi statutul de localitate de frontieră “se arată în motivarea semnată de primarul Hogea.

Proiectul are toate şansele să fie aprobat de cei zece consilieri ai PNL Tulcea, în timp ce de partea cealaltă, opoziţia va număra se pare doar nouă consilieri, unul fiind plecat în concediu.

MAI MULT CONTRA DECÂT PRO

Proiectul a stârnit nemulţumirea multor tulceni, aceştia considerând că ar fi multe alte priorităţi de realizat din banii publici. Cu toate acestea, Hogea îşi continuă politica de imagine încercând împopoţonarea cu astfel de obiective inutile a unui oraş din ce în ce mai pustiu, părăsit de tineri şi ocolit de investitorii serioşi. Pe reţelele de socializare tulcenii şi-au exprimat nedumerirea şi nemulţumirea:

„Ideea nu este rea, dar până la drapel… mai sunt cel puţin 100 de priorităţi pentru oraş şi cetăţeni.Ca să nu mai spun de cost: 20 „cife” de beton şi o ţeavă… = 5 miliarde (?!?) Eu cât am fost director la DIAP, le făceam fără bani, (ne rugăm de Voloceai-MIREX şi ne-a făcut semnalul din inox de la moară şi velocipetul), de Aker Tulcea (ne-au făcut ancora şi timonele de la Tic-Tac) etc. “spune Iusuf Adinan, fost director al Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului, din subordinea Consiliului Local.

„Fraţilor, ori aţi înnebunit ori chiar vreţi să vă bateţi joc de oameni!!!! 110 000 EURO pt aceasta investiţie? D???????? Sau poate tulcenii sunt bogaţi şi nu ştiu eu. Şi probabil refacerea falezei sau a aleii principale din Parcul Personalităţilor sunt mult mai ieftine decât magnificul catarg şi nu se pot scurge bani şi atunci nu merită atenţie. Da, chiar sunt bogaţi tulcenii cu astfel de investiţii!!!!!! “

„O ruşine şi o nebunie în acelaşi timp!!! Tulcea oraş turistic are nevoie de şosele, drumuri, faleză, parcări, etc. în cea mai perfectă stare şi unii îşi pierd timpul cu PROSTII!!! Chiar mă interesează foarte mult dacă va trece acest proiect “.