Proiectul „Managementul patrimoniului cultural de coastă” HERICOAST, ajuns la finalul primei faze de implementare

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, a participat joi, 12 iulie, la întâlnirea de lucru a stakeholderilor implicați în implementarea proiectului „Managementul patrimoniului cultural de coastă” – HERICOAST, întrunire ce s-a desfășurat în localitatea Lunca. Cu acest prilej, au fost prezenți membri echipei de proiect din cadrul Consiliului Județean,  reprezentanți ai ICEM, ai Primăriei Tulcea precum și delegați din cadrul primăriilor Jurilovca și Sarichioi

    „Iată că am ajuns la finalul Fazei I de implementare a proiectului HERICOAST, prilej cu care vom afla de la colegii noștri care fac parte din echipa de proiect care au fost obiectivele atinse în această etapă. Avem, în cadrul acestui proiect, o cooperare extrem de importantă cu autoritățile locale, dar și cu instituții specializate din județ: discutăm, aici, de primăria municipiului, primăria Sulina, dar și de primării  din mediul rural: Jurilovca,  Sarichioi, C.A. Rosetti, Murighiol, Chilia Veche, Sfântu Gheorghe, de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, etc., alături de care ne-am propus să pregătim o serie de planuri de acțiune regionale, realizate pe baza unei abordări integrate. Vreau să felicit echipa Consiliului Județean pentru inițiativa de a realiza acest proiect și pentru activitățile derulate până acum și să vă urez mult succes pe viitor!”, a declarat, în cadrul întâlnirii, vicepreședintele Petre Badea.

Proiectul HERICOAST este finanțat în cadrul Programului de Cooperare INTERREG EUROPE 2014-2020, primul apel de proiecte, în prezent aflându-se la finalul Fazei I de implementare, a cărei prezentare s-a încheiat cu un study-tour al obiectivelor de patrimoniu din zonă.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea politicilor regionale de
gestionare a patrimoniului în regiunile maritime și fluviale prin stimularea dezvoltării unor noi
modele participative și integrate de management al patrimoniului care vor genera un echilibru
mai bun între măsurile de exploatare și conservare a zonelor costiere.
Proiectul permite autorităților publice naționale, regionale și locale și altor actori de
importanță regională să facă schimb de bune practici și de idei privind realizarea politicilor publice
și să găsească soluții practice pentru a îmbunătăți strategiile care se adresează cetățenilor.