PROPRIETARII MOR CU DREPTATEA ÎN MÂNĂ, CONSILIERII APROBĂ VÂNZAREA TERENURILOR PRIMĂRIEI!

cllConsilierii locali au aprobat azi în UNANIMITATE un proiect de hotărâre prin care patrimoniul municipiului se diminuează prin vânzarea unor terenuri intravilane ce până acum erau concesionate.
Deşi Primăria înregistrează numeroase litigii cu persoane ce revendica terenuri, unele procese fiind deja în executare, consilierii au aprobat joi un „Proiect de hotără̂re privind acordul de principiu pentru vânzarea către actualii concesionari ai suprafeţelor de teren aparţinând domeniului privat al municipiului Tulcea, care au altă̆ destinaţie decât cea de locuinţă „.
În aceste condiţii în care probabil în majoritatea cazurilor au fost satisfăcute solicitările unor clienţi politici de toate culorile, în lipsa terenurilor disponibile pentru retrocedări cei ce câştigă litigiile cu Primăria vor fi despăgubiţi cu bani din bugetul local, mai exact din banii contribuabililor.
Există deja un caz concret de sechestru pe conturile Primăriei, sechestru instituit de un moştenitor ce şi-a recâştigat prin instant mai multe terenuri în Tulcea iar Primăria nu l-a pus în posesie. Probabil că pe cei din Primărie nu-I interesează foarte mult rezolvarea cât mai ieftină a situaţiei având în vedere că şi acţiunile din instant sunt plătite tot din buget iar cei responsabili nu ajung să plătească din banii proprii.
Interesant ar mai fi şi situaţia consilierului Marian Valentin Şelaru, consilier independent, care deşi în timpul liber s-a exprimat vehement împotriva acestui proiect în sala de şedinţă a votat la fel ca şi ceilalţi 20 de colegi, în favoarea proiectului, după cum confirma Direcţia de Administraţie Publică Locală.

Ulterior,consilierul independent Selaru ne-a comunicat ca el nu a votat in nici un fel la acest punct si ca votul sau ar fi fost consemnat fără sa fie exprimat,de secretariatul ședinței.