Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PROPUNERE ILEGALĂ „GÂNDITĂ “DE UN CONSILIER JUDEŢEAN! PROPUNERE ILEGALĂ „GÂNDITĂ “DE UN CONSILIER JUDEŢEAN!
Consilierul judeţean Daniel Lucian Balan a anunţat că va iniţia o propunere de proiect, propunere ce riscă să aducă sancţiuni şi prejudicii instituţiei pe... PROPUNERE ILEGALĂ „GÂNDITĂ “DE UN CONSILIER JUDEŢEAN!

DAN-LUCIAN-BALANConsilierul judeţean Daniel Lucian Balan a anunţat că va iniţia o propunere de proiect, propunere ce riscă să aducă sancţiuni şi prejudicii instituţiei pe care o reprezintă
În plină campanie electorală internă în PNL, consilierul încearcă cu disperare să se afirme chiar şi cu riscul de a încălca legislaţia romana dar şi pe cea europeană. Astfel, consilierul a anunţat că va propune câteva amendamente prin care să limiteze accesul societăţilor comerciale din afara judeţului la licitaţiile privind concesiunile unor terenuri agricole deţinute de Consiliul Judeţean.
Acest aspect este interzis de legislaţia europeană, fiind considerat discriminatoriu, dar şi de legislaţia romană. Astfel, conform Legii Concurenţei (21/1996):
Art. 9 (1) Sunt interzise orice acţiuni ale organelor administraţiei publice centrale sau locale, având ca obiect sau putând avea ca efect restrângerea, împiedicarea sau denaturarea concurenţei, în special: o a) să ia decizii care limitează libertatea comerţului sau autonomia agenţilor economici, ce se exercită cu respectarea reglementărilor legale; o b) să stabilească condiţii discriminatorii pentru activitatea agenţilor economici. (2) Dispoziţiile alin. (1) nu fac obiectul aplicării excepţiei stabilite la art. 2 alin. (1) lit. b). (3) În cazul în care organele administraţiei publice centrale sau locale nu se conformează deciziei Consiliului Concurenţei, acesta are posibilitatea de a ataca acţiunea la Curtea de Apel Bucureşti.
Cu siguranţă, pana şi consilierul Balan a fost conştient că propunerea lui este ilegală şi nu va avea succes în plen însă cu siguranţă că dă bine în faţa unor colegi tulceni agricultori, care visează cu ochii deschişi să pună mâna pe unele concesiuni şi se lasă încântaţi de unele promisiuni, dar aceste aspecte ţin mai mult de alte instituţii ale statului…

Dealtfel consilierul Bălan a fost cel care a iniţiat în mandatul trecut o Comisie oficială pentru renegocierea contractelor de concesiune, comisie ce nu a avut nici un rezultat concret în afară de vorbărie.