PROTEST DISPERAT.OAMENII NU MAI REZISTĂ: „AQUASERV ÎȘI BATE JOC DE NOI! “

Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de compania Aqaserv Tulcea, mai mulți locuitori din Măcin și-au exprimat dorința de a participa la un protest la Tulcea. Măcinenii, se arată într-un comunicat de presă transmis de deputatul tulcean Anișoara Radu, care a preluat problemele prin cabinetul parlamentar deschis la Măcin, se plâng de desele întreruperi în programul de furnizare a apei, dar și de probleme nerezolvate de mult timp de administrația locală.
„Urmare a numeroaselor solicitări primite din partea locuitorilor orașului Măcin, Județul Tulcea, referitoare la tot mai numeroasele probleme cu care se confruntă în existența lor cotidiană, referitoare la felul în care înțeleg unele instituții publice să-și respecte obligațiile contractuale față de cetățeni sau de felul în care reprezentanții administrației publice locale reușesc să dialogheze cu măcinenii, facem cunoscut faptul că am început toate diligențele legale necesare pentru a veni în sprijinul localnicilor.
În speță, vorbim despre faptul că furnizarea apei potabile este întreruptă timp de mai multe ore în fiecare zi, furnizarea de gaze este de asemenea deficitară, operatorul din zonă invocând o serie de motive tehnice care împiedică buna funcționare a relațiilor contractuale. Deasemenea, oamenii se plâng de faptul că traficul de mare tonaj se face prin mijlocul orașului în lipsa unei șosele de centură, drept pentru care, tot mai multe clădiri (locuințe dar și clădiri edilitare) se degradează cu riscul de a se prăbuși la un moment dat. Oamenii mai reclamă faptul că nu au un canal de informare/comunicare directă, eficientă, rapidă cu administrația publică locală.
Având în vedere cele expuse mai sus am adresat notificări publice cu întrebări la care așteptăm răspuns scris conform legislației în vigoare, după cum urmează:
1. Care sunt motivele din cauza cărora furnizarea apei potabile este atât de deficitară, cu întreruperi de mai multe ore în fiecare zi și cu presiune redusă în multe dintre cartierele orașului? Aquaserv, furnizorul de apă potabilă din orașul Măcin, intenționează să remedieze această situație? Cum și în cât timp?
2. Care sunt măsurile concrete care ar trebui luate în regim de urgență astfel încât furnizarea gazelor către consumatori să se facă în condițiile prevăzute în clauzele contractuale?
3. Există vreun proiect bugetat pentru realizarea unei șosele de centură pentru ca traficul greu să nu mai tranziteze orașul și să afecteze structura de rezistență a locuințelor? Cum intenționează administrația publică locală să rezolve această situație în cel mai scurt timp posibil?
4. Care sunt proiectele concrete pe care le aveți în derulare pentru că măcar o parte dintre problemele invocate de locuitorii orașului Măcin să-și găsească rezolvare?
5. Cum intenționați să găsiți o cale de comunicare simplă și eficientă cu măcinenii?
Menționăm faptul că suntem alături de locuitorii oraşului Măcin care au anunțat că pregătesc un miting de protest în fața sediului Companiei Aquaserv Tulcea și că așteptăm răspunsuri la întrebările adresate în mod justificat, public “transmite deputatul Radu Anișoara.