Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PSD reia programul ‘Tomata’ și alte programe pentru fermieri PSD reia programul ‘Tomata’ și alte programe pentru fermieri
PSD relansează programele de sprijin menite să asigure românilor mai multă hrană sănătoasă, produsă de fermierii și firmele românești. De anul viitor se reia... PSD reia programul ‘Tomata’ și alte programe pentru fermieri

PSD relansează programele de sprijin menite să asigure românilor mai multă hrană sănătoasă, produsă de fermierii și firmele românești.

De anul viitor se reia sprijinul acordat legumicultorilor pentru programul ”Tomata” și vor fi lansate și alte programe menite să sprijine producția legumelor autohtone deficitare pe piață.

Astfel se susține practic conceptul strategic” Cumpără Românește!”, cu efecte benefice totale.

Populația va avea acces la alimente sănătoase, de încredere, produse în România.

Legumicultorii și fermierii își vor putea vinde produsele, recoltele lor nu vor mai putrezi pe câmp.

Se vor dezvolta și prospera IMM-urile din zona agro-industrială, oamenii vor avea locuri de muncă și se vor asigura venituri în plus la bugetul statului.

Deficitul comercial agroalimentar se va diminua; în primul semestru al acestui an deficitul României cu produse agroalimentare a crescut cu 31% față de anul precedent, depășind 1,27 miliarde de euro.

În viziunea PSD, agricultura a fost și va rămâne un veritabil motor de creștere economică care trebuie alimentat și susținut corespunzător.

E grav că Romania nu mai produce suficiente legume si fructe pentru piata internă. Anul trecut producția sa a coborât la cel mai mic nivel din 2014, iar deficitul a fost peste 1 miliard de euro, potrivit Eurostat.

A scăzut producția de cartofi, roșii, castraveți, fasole, ceapă, etc. în condițiile în care România are unul dintre cele mai ridicate potențiale agricole din UE. Fără sprijin, agricultorii români nu pot fi competitivi, astfel că pe masa românilor ajung preponderent produse din import.

PSD susține agricultura românească!

PSD Tulcea