Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PSD vine în ajutorul salariaților și al antreprenorilor PSD vine în ajutorul salariaților și al antreprenorilor
PSD a reușit să convingă Guvernul să plătească până la 31 martie a.c. șomajul tehnic pentru indemnizația de șomaj tehnic, de 75% din salariul... PSD vine în ajutorul salariaților și al antreprenorilor

Deputat Mirela Furtună

PSD a reușit să convingă Guvernul să plătească până la 31 martie a.c. șomajul tehnic pentru indemnizația de șomaj tehnic, de 75% din salariul mediu brut, în cazul suspendării activității din cauza pandemiei.

Astfel, am reușit să preîntâmpinăm o problemă socială, dar și una economică. Angajații vor avea un venit sigur, chiar dacă activitatea economică în care sunt angrenați se suspendă din cauza pandemiei.
Totodată, antreprenorii pot fi liniștiți că nu-și vor pierde angajații în cazul suspendării activității și nici nu vor trebui să-i plătească din buzunar.
De asemenea, tot pentru a veni în ajutorul angajaților și angajatorilor, am reușit să promovăm și măsura privind instituirea indemnizației de 41,5% din salariul brut pentru reducerea timpului de lucru în contextul creșterii numărului de cazuri COVID.
Se poate observa că PSD promovează soluții echilibrate, menite să ajute în primul rând oamenii, dar și angajatorii.
Mai mult, măsurile promovate au rol de prevenție, iar prelungirea aplicabilității acestora țin de contextul pandemic ce va exista în România în 2022.
PSD a fost și este, în continuare, alături de români, dar nu îi uită nici pe operatorii economici, în special întreprinderile mici și mijlocii.

Deputat Mirela Furtună, PSD Tulcea