RALIUL DELTEI SE PREGĂTEŞTE DE START

Raliul Deltei revine după 20 de ani la Tulcea! Astăzi organizatorii şi o parte dintre concurenţi au participat la o conferinţă de presă ce precede startul competiţiei ce se va desfăşura în perioada 30 mai-1 iunie. Sufletul acestui eveniment, Mihai Tănase, a ascultat cu multă bucurie pe fata laudele piloţilor ce au inspectat deja traseul şi au declarat că acesta este deocamdată primul raliu căruia nu îi pot găsi defecte organizatorice.
„Sincer vorbeam aseară după ce am trecut în revista traseul şi detaliile de organizare, nu am găsit nimic de reproşat, chiar dacă ne chinuim să găsim o hibă cât de mica, nimic, spre deosebire de alte raliuri unde au fost multe probleme de organizare.Ne bucurăm şi că am ajuns aici la Tulcea, mulţi nu am reuşit să ajungem niciodată în Delta Dunării deşi ne doream, e un judeţ frumos din câte am văzut. Felicitări sincere organizatorilor, acest eveniment va aduce notorietate judeţului, va atrage turişti, pasionaţi de sporturile cu motor, ne bucurăm că Raliul Deltei a reînviat “au spus aproape în cor piloţii participanţi la conferinţa de presă.

Mihai Tanase

Mihai Tanase

„Clubul Sportiv Nautic Motorsport, în calitate de organizator al Delta Rally, vă urează bun venit la Tulcea! Iată că după o absenţă de 20 de ani din calendarul Campionatului Naţional de Raliuri, Tulcea şi Dobrogea revin pe harta automobilismului sportiv din România şi nu numai. S-au depus eforturi uriaşe pentru că Delta Rally să se ridice la nivelul aşteptărilor tuturor, sportivi şi spectatori deopotrivă. Noi, ca organizatori avem convingerea că eforturile noastre, ale tuturor celor implicaţi în acest eveniment fără precedent în istoria sportivă a Judeţului Tulcea, vor fi răsplătite prin prezenta tuturor celor ce vor sosi la Tulcea în perioada 30 Mai – 1 Iunie. Suntem ferm convinşi că atât tulcenii, cât şi dobrogenii vor da dovadă ospitalităţii specifice zonei şi că împreună vom reuşi să readucem tradiţia acestui minunat sport în Dobrogea “este mesajul transmis de organizatorul raliului, Mihai Tanase.
„Sincer sunt încântat de modul în care am lucrat, am colaborat la acest proiect, felicitări lui Tase, care a alergat peste tot, a pus raliul pe roate. E un eveniment deosebit care va aduce judeţul Tulcea în atenţia turiştilor şi nu numai, acest raliu este o atracţie, oamenii vor vizita cu siguranţă şi delta, sunt multe aspecte benefice ce decurg din acest raliu. Mă bucură faptul că instituţia pe care o reprezint are şansa să sprijine un eveniment de amploare, aşa cum este „Raliul Deltei”. Urez bun venit tuturor participanţilor la această întrecere sportivă şi sunt convins că iubitorii sportului cu motor vor fi încântaţi de organizarea impecabilă.
Sper că ospitalitatea locuitorilor judeţului Tulcea să contribuie la reuşita acestui eveniment sportiv ce revine după 20 de ani în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Automobilism

Horia Teodorescu

Horia Teodorescu

Sportiv “a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.
La rândul său şi primarul Constantin Hogea a menţionat importanţa acestui eveniment: „În primul rând doresc să salut iniţiativa Clubului Sportiv Nautic Motorsport şi să îmi exprim susţinerea faţă de acest eveniment deosebit. Astfel de manifestări ne fac cunoscuţi în toată ţara şi mulţi dintre cei care ne-au vizitat s-au reîntors cu drag.
Raliul Deltei revine în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi speram că împreună cu Asociaţia Litoral Delta Dunării şi Consiliului Judeţean Tulcea să transformăm aceasta competiţie într-un eveniment de mare anvergură.
Am convingerea că probele speciale şi turul demonstrativ care vor avea loc atât în judeţ, cât şi în municipiul Tulcea, vor încânta publicul tulcean şi nu numai.
Concurenţilor le doresc mult succes, să ne ofere un spectacol pe măsură şi speram să rămânem cu amintiri cât mai plăcute. Pentru noi, toţi vor fi într-un fel sau altul câştigători şi îi aşteptăm să revină şi în anii ce vor urma să continuăm tradiţia reîncepută după o pauză de 20 de ani “.
În concurs sunt înscrise 46 de echipaje din ţară şi din străinătate, cu menţiunea că vor lua startul şi piloţi veterani ce au mai participat la Raliul Deltei înainte de 1989 şi ajung la Tulcea special pentru acest eveniment, din diverse tari, au precizat organizatorii. Contrar zvonurilor, premierul Victor Ponta nu va participa la eveniment, cel puţin nu în calitate de concurent.
Invitaţii vor participa, apoi, joi după-amiază, pe lacul Mineri (Câşla) din Tulcea, la un concurs inedit organizat de legendarul Ivan Patzaichin. VIP-urile îşi vor etala măiestria la vâslit în canotci şi se vor duela cu echipa piloţilor condusă de Marco Tempestini.
Ziua de joi se va termina cu o paradă a echipajelor înscrise în competiţie pe străzile din centrul oraşului şi cu startul festiv.
„Cartierul general al raliului este amplasat pe Faleza Tulcea. Am ales această locaţie pentru că am vrut să aducem acţiunea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop cât mai aproape de locuitorii oraşului şi, în acelaşi timp, să promovăm cât mai mult oraşul Tulcea şi, desigur, Delta Dunării. Sunt sigur că vom avea parte de un spectacol total şi sper că vom avea foarte mulţi spectatori pe probele speciale”, a mai spus Mihai Tănase, organizatorul Delta Rally.
Vineri, în prima zi a Delta Rally, startul în competiţie se va da la ora 12:00, iar piloţii vor avea de parcurs cinci probe speciale. Ziua se va termina cu super specială de pe străzile din centrul oraşului care, începând cu ora 18:00, va fi transmisă în direct de Digi Sport.
Restul de 5 probe speciale vor fi programate sâmbăta, 1 iunie, startul în ultima zi a raliului fiind programat la ora 10:00. La fel ca în prima zi, Delta Rally se va încheia cu super specială din centrul oraşului. Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 19:00 pe Faleza Tulcea.
„Ideea de a readuce această etapă în campionat a fost una nebunească, dar mă bucur că am reuşit. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în susţinerea acestui eveniment şi acum singurul lucru pe care mi-l mai doresc este să avem parte de un spectacol şi pe probele speciale”, a completat Mihai Tănase, organizatorul Delta Rally 2013.
MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE RALIU, TRASEE, PROGRAM ŞI ASPECTE LEGATE DE SECURITATE AFLAŢI PE PAGINA OFICIALĂ www.raliuldeltei.ro