Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Reabilitarea poate demara:Întreaga faleză este in proprietatea Consiliului Judetean! Reabilitarea poate demara:Întreaga faleză este in proprietatea Consiliului Judetean!
Consilierii locali au aprobat de principiu trecerea unei părți din faleza municipiului,proprietatea Primăriei ,in proprietatea Consiliului Judetean,conform cerințelor din ghiduri,pentru a se putea iniția... Reabilitarea poate demara:Întreaga faleză este in proprietatea Consiliului Judetean!

Consilierii locali au aprobat de principiu trecerea unei părți din faleza municipiului,proprietatea Primăriei ,in proprietatea Consiliului Judetean,conform cerințelor din ghiduri,pentru a se putea iniția proiectul de reabilitarea cu fonduri europene.

S-a remarcat incapacitatea mentală a unor consilieri care nu cunosc cerințele formulate concret in ghidurile de eligibilitate,susținând chiar ideea ca bucata de faleza ce tine de primărie sa rămână in actuala stare,chiar daca ,Consiliul Judetean a anunțat ca va începe oricum reabilitarea bucății pe care o deține in proprietate.

Dealtfel,conform ghidurilor, singura entitate eligibila pentru obținerea de fonduri in acest caz este Consiliul Judetean,municipalitatea nefiind eligibila.
Mai mult,plângându-se de faptul ca Primaria ramane fără veniturile din închirierea teraselor cu mici si bere de zilele municipiului,primarul Hogea a cerut ca o compensație ca Teateul Jean Bart sa treacă la municipalitate,de la CJ.Dincolo de aceasta compensație primarul s-a declarat de acord cu aceasta cedare de proprietate,singura soluție pentru reabilitarea totala a falezei.
A mai existat un consilier care a cerut sa nu se treacă faleza la Consiliul Judetean deoarece ea aparține “tulcenilor din municipiu si nu tulcenilor din întreg județul”….

Dupa mult zgomot pentru nimic,proiectul a trecut cu 17 voturi,o abținere(Geambazu) si doua împotriva- consilierii Sacu si Selaru..
In concluzie,proiectul pentru reabilitarea falezei poate fi demarat,nemaifiind loc de scuze de acum încolo!