REDEVENȚE RECORD: DELTANAV A DAT LOVITURA ȘI IA LOCUL MARELUI CONCESIONAR DELTAROM ÎN AMENAJAREA PARDINA!

Deltanav S.A. este marele câştigător al licitațiilor pentru concesionarea terenurilor agricole organizate de Consiliul Județean Tulcea. La fel se poate spune însă și despre Consiliul Județean, care a obținut redevențe la care puțini se așteptau!
Deltanav, firma reprezentată de omul de afaceri Amir Ghanadi Mragheh, a reușit să adjudece jumătate din loturile scoase la licitație în amenajarea agricolă Pardina, un total de 5453,49 hectare. Fostul mare concesionar din zonă, Deltarom/Anglorom a reușit să câştige doar două loturi, în suprafață totală de 1574,37 hectare, celelalte două loturi licitate fiind adjudecate de CEREAL PROD AGRA Constanța respectiv de BRAEOL SRL Brăila (lotul 7), aici înregistrându-se o contestaţie depusă de cei de la Deltarom Agriculture. Licitația pentru lotul 6 a fost suspendată în urma acțiunii foştilor concesionari Marta Ion și Marta Ana.
De menționat că prețurile oferite de câştigători, calculate în kilograme de grâu pe hectar per an a depăşit orice așteptări, stârnind mirarea inclusiv în rândul unor firme consacrate în domeniul agriculturii, care nu au obținut câştig de cauză.
Astfel remarcăm prețul record de 4225 kilograme grâu/hectar/an oferit de cei de la Deltanav pentru loturile 19 şi 20, cea mai mică ofertă câştigătoare fiind cea pentru lotul 1, câştigat de Deltarom- 2525, practic mai mult decât dublul preţului de pornire, 1000 kg/ha/an.
În rest, licitațiile pentru terenurile din amenajarea agricolă Sireasa sunt suspendată în urma acțiunii intentate de Agrodelta Sireasa, iar licitația pentru terenul din amenajarea agricolă Dunavăț – Murighiol a fost adjudecată de o persoană fizică autorizată, Bărbătosu G.Constantin.
Fondată în 1991, Deltanav şi-a consolidat constant poziţia în industria portuară şi agricolă din România.
Divizia Cereale Deltanav operează în Judeţul Tulcea, doua silozuri cu o capacitate totală de depozitare de 88000 tone. Silozurile de cereale Cataloi şi Babadag sunt dotate cu sistem de cântărire electronic de 60 tone, cu sonde de prelevat probe automate din auto, iar analizele de laborator se realizează cu aparate electronice autorizate metrologic, Granomat pentru umiditate, greutate hectolitrică şi Granolyser pentru conţinutul de proteina şi ulei. Reprezentantul Consiliului de Administrație al Deltanav, Amir Ghanadi Mragheh a anunțat un plan de investiți de amploare pentru activitatea pe terenurile adjudecate la licitații.