Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Reducerea CAS va fi aplicată de luna viitoare Reducerea CAS va fi aplicată de luna viitoare
Președintele Organizației Județene a PSD Tulcea, Horia Teodorescu: „Guvernul Ponta a demonstrat, încă o dată, că duce politici de sprijinire a populației“. După îndelungi... Reducerea CAS va fi aplicată de luna viitoare

Președintele Organizației Județene a PSD Tulcea, Horia Teodorescu: „Guvernul Ponta a demonstrat, încă o dată, că duce politici de sprijinire a populației“.

După îndelungi dezbateri, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale la angajatori va începând cu luna octombrie. Unul dintre efecte ar putea fi creşterea salariilor angajaţilor cu circa 4%.

Legea care stabileşte redu­cerea CAS a fost publicată vineri în Monitorul Oficial şi este în vigoare. Conform prevederilor legale, contribuţiile de asigurări sociale vor fi diminuate la angajatori de la 20,8% la 15,8% din salariul brut al angajatului.

„Este o măsură care vine atât în sprijinul angajatorilor, cât și al angajaților prin faptul că, iată, aceștia ar putea primi salarii mai mari. Prin această lege guvernul Ponta demonstrează, încă o dată, că duce politici de sprijinire a populației, că este aproape de oameni“, a precizat președintele Organizației Județene a PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

Comunicat de presa