Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Reducerea poluării cu nutrienţi, în dezbatere publică la Tulcea Reducerea poluării cu nutrienţi, în dezbatere publică la Tulcea
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a organizat  joi, 22 septembrie 2016, la Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea, o analiză a  cadrului normativ... Reducerea poluării cu nutrienţi, în dezbatere publică la Tulcea

luchicicjMinisterul Mediului, Apelor și Pădurilor a organizat  joi, 22 septembrie 2016, la Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea, o analiză a  cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, a măsurilor pentru prevenirea poluării și a  surselor de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri.

Dezbaterea a făcut parte din campania 2016 a Proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”. Evenimentul s-a adresat autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Tulcea. La dezbatere au participat experți din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi. La această dezbatere, Consiliul Județean Tulcea a fost reprezentat de vicepreședintele George Luchici.

“ Mă bucur să ne întâlnim aici, la sala Mihail Kogălniceanu, la dezbaterea publică din cadrul Campaniei de promovare a celor mai bune practici și a instrumentelor financiare pentru conformarea cu prevederile Directivei Nitrați, în cadrul Proiectului  Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi.

Acest proiect este implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor şi este finanțat dintr-un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în valoare de 50 mil. EUR şi, respectiv , dintr-o asistență financiară nerambursabilă de la Fondul Global de Mediu în valoare de 5, 5 mil. USD.

În același timp, remarcăm faptul că unul din principalele beneficii al acestui proiect în județul nostru este acela de a reduce  poluarea fluviului Dunărea, astfel contribuindu-se și la protejarea ecosistemelor din Delta Dunării.

Mă bucur foarte mult că astfel de proiecte reușesc să ajungă și în județul nostru, iar prin accesarea fondurilor europene putem asigura servicii de calitate beneficiarilor.  Pe termen lung, aceste alocări  vor aduce schimbări vizibile pentru cetăţenii județelor incluse în proiect, prin investiții la nivelul comunităților locale”, a declarat vicepreședintele George Luchici.