Reținut de polițiști după o urmărire ca în filme pe străzile din Tulcea

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea aflați în executarea atribuțiunilor de serviciu au observant un auto Alfa Romeo cu numere provizorii, care circula pe str. Babadag spre ieșirea din municipiu.

Pentru a efectua un control asupra autoturismului, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, folosind  semnalele luminoase și acustice.

În momentul în care a văzut că este urmărit, conducătorul auto Alfa Romeo a accelerat, depășind mai multe autoturisme și circulând pe sensul opus pentru a scăpa de polițiști, depășind 100 km/oră, deși se afla în localitate și în zonă circulată.

La semaforul de la ieșirea din municipiu, conducătorul auto a virat stânga, neoprind, doar reducând viteza și fără a respecta culoarea roșie a semaforului, determinând ceilalți participanți la trafic să frâneze și/sau să oprească pentru a nu fi loviți.

Urmărirea s-a terminat pe str. Plevnei, unde conducătorul auto a oprit întrucât nu a mai reușit să se strecoare prin trafic.

Polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto în persoana lui F. Dragoș de 22 ani din Tulcea și au constatat că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de auto, iar numerele provizorii ale autoturismului Alfa Romeo erau expirate din luna septembrie 2013.

La 28.10.2013, conducătorul auto a fost reținut în baza unei ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca azi, 29.10.2013 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea în vederea luării unei măsuri preventive.