Reuniune de familie pentru deţinuţii din Penitenciarul Tulcea

DSC02951Penitenciarul Tulcea în parteneriat cu Fundația Stânca Veacurilor, au organizat în data de 8 martie 2016 Proiectul de activitate social – umanitară “Reuniune de familie”.

Timp de două ore, un număr de 13 persoane private de libertate au primit în vizită soțiile și copiii, într-un cadru prietenos, facilitat de sectorul educație și asistență psihosocială din penitenciar. Scopul proiectului a fost refacerea și menținerea legăturii cu membrii de familie. Vizate au fost persoanele căsătorite sau care întrețin relații de concubinaj din care au rezultat copii, ori cu dificultăți în relaționare. Într-o atmosferă caldă și primitoare, cei 13 deținuții și-au întâmpinat soțiile și cei 21 de copii cu flori și felicitări de sezon. Fiecare familie a relaționat la propria-i masă, implicându-se în jocuri de familie coordonate de tații deținuți; au servit băuturi răcoritoare și au luat prânzul în familie.

Acest gen de activități sunt parte din strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate prin implicarea acestora în acțiuni de asistență socială de mediere, menținere și consolidare a relațiilor cu mediul familial.