Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

REVOLTĂ: „Măcinul se va transforma într-o Moldovă și poporul va ieși în stradă strigând Capul Aquaserv vrem! “ REVOLTĂ: „Măcinul se va transforma într-o Moldovă și poporul va ieși în stradă strigând Capul Aquaserv vrem! “
Locuitorii din orașul Măcin sunt la un pas de revoltă din cauza lipsei apei menajere, cauzată de repetate avarii. În plină vară, cu temperaturi... REVOLTĂ: „Măcinul se va transforma într-o Moldovă și poporul va ieși în stradă strigând Capul Aquaserv vrem! “

Locuitorii din orașul Măcin sunt la un pas de revoltă din cauza lipsei apei menajere, cauzată de repetate avarii. În plină vară, cu temperaturi ridicate, măcinenii sunt nevoiți să care apă cu găleata sau își fac provizii în butoaie, apa curgând la robinete doar în timpul nopţii, pană spre dimineață. Problemele au fost din nou reclamate atât pe rețelele de socializare dar și în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la cabinetul parlamentar din Măcin al deputatului Anișoara Radu.
Lumea este practic disperată, nervii sunt întinși la maxim iar operatorul Aquaserv ridică din umeri, dând vina pe avarii și pe traficul greu care afectează rețeaua. Problemele durează deja de câteva luni, iar pe rețelele de socializare mesajele sunt dure:
„Măcinul se va transforma într-o Moldovă și poporul va ieși în stradă strigând Capul Aquaserv vrem! “
„Ce putem face noi locuitorii orașului Măcin, în legătură cu aquaservul care își bate joc de noi, nu avem apă de 5 zile, nu vor să dea presiune, ar putea închide vanele de la vale un pic, ca toată apa se duce la vale!!!! “.
VIDEO

Reprezentanții Aquaserv dau vina pe traficul greu care afectează coloanele de apă, fiind înregistrate sute de avarii cărora le-au făcut cu greu față, ţinând cont că sunt doar cinci angajați, şi aceia în prag de pensionare…

Măcinenii solicită devierea traficului greu pe o centură ocolitoare

Chestionat pe această temă, în timpul vizitei pe șantierul podului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat că nu a primit nici o înștiințare oficială de la autoritățile locale pentru a fi luate măsuri de protecție.
Directorul Aquaserv, Ion Caraman spune că a transmis o adresă către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere semnalând problemele cu traficul greu.
La rândul său Gheorghe Văcaru, viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Măcin, spune că a solicitat C.N.A.I.R. realizarea unei centuri ocolitoare a orașului.
„Ar fi benefică pentru toată lumea o centură, acum am impus restricție de viteză, pe centură ar circula și ei mai repede, sunt sute de tiruri, ar rămâne şi pe viitor când va fi gata podul şo vă daţi seama ce trafic va fi, este strict necesară o variantă ocolitoare permanentă, nu doar acum pe perioada lucrărilor. Avem nevoie de sprijin guvernamental, nu putem face de la bugetul local, ar trebui pe urgențe, altfel cad casele până o facem “spune edilul din Măcin, care recunoaște că nu a semnalat problema Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

După ce în urmă cu aproximativ un an, când au existat probleme similare, operatorul Aquaserv a promis că va rezolva problemele şi a trimis la Macin o echipă de la Tulcea, iată că povestea se repetă.

deputatul Radu Anișoara

Deputatul tulcean Anișoara Radu se implică din nou în rezolvarea problemelor legate de furnizarea apei în orașul Măcin, după ce recent a organizat la cabinetul din Măcin o întâlnire cu localnicii pe tema furnizării apei. “În calitate de deputat de Tulcea, am primit la cabinetul parlamentar din Măcin, din partea cetățenilor, o serie de sesizări, probleme legate de comunitate, cea mai importantă fiind legată de furnizarea apei potabile, care este întreruptă în fiecare zi, în medie între 3 şi 5 ore, în ciuda solicitărilor consumatorilor de a nu mai fi întreruptă. La fel s-a întâmplat anul trecut când, oamenii disperați din cauza faptului că-n miezul verii nu aveau apă decât cu țârâita iar dialogul cu reprezentanții administrației publice locale era extrem de defectuos. Am mers la Măcin, am vorbit cu oamenii, am făcut toate diligențele necesare și am început discuțiile cu Aquaserv. După toate discuțiile de anul trecut lucrurile s-au îmbunătățit într-o mică măsură cu promisiunea că problem invocate de cetățeni urmează să-și găsească rezolvarea prin investiții absolut necesare. Pentru că, în mod evident acest lucru nu s-a întâmplat, revin cu notificările publice la care voi încerca să obțin niște răspunsuri în perioada imediat următoare. Voi insista să se ia măsuri urgente pe plan local, să se găsească o soluției pentru o rută ocolitoare “a declarat deputatul Anișoara Radu.
.