Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„RUȘINE USR!” „RUȘINE USR!”
PSD condamnă dublul standard practicat fără rușine de conducerea USR, după ce mai mulți lideri marcanți ai acestui partid au devenit „penali cu acte... „RUȘINE USR!”

PSD condamnă dublul standard practicat fără rușine de conducerea USR, după ce mai mulți lideri marcanți ai acestui partid au devenit „penali cu acte în regulă”, potrivit propriei lor terminologii.

În loc să convoace de urgență forurile statutare ale partidului pentru a-i exclude pe USR-iștii penali, așa cum cereau altor partide în situații similare, președintele USR calcă în picioare independența justiției cu atacuri politice directe la adresa procurorului de caz și a Direcției Naționale Anticorupție. Este un act grosolan de subminare a statului de drept și a instituțiilor din justiție și e cu atât mai grav cu cât cei anchetați sunt acuzați că au produs cel mai mare prejudiciu înregistrat vreodată într-un dosar de corupție din România.

Nimic din ceea ce invocă USR în cazul altor politicieni cercetați penal nu se aplică în cazul penalilor din propriul partid. Nicio „demisie de onoare”, niciun îndemn către cei anchetați „să facă pasul în spate” până își „demonstrează nevinovăția” în instanță, nicio delimitare politică a partidului față de proprii penalii!

Conducerea USR face și de această dată scut în jurul penalilor, la fel cum a procedat și în cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Sloganul „Fără penali în funcții publice!” trâmbițat de USR în campaniile electorale devine astfel cea mai mare minciună politică și cel mai dezgustător act de trădare a electoratului.

Rușine USR!

 

Biroul de presă al PSD