Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

S-a pocăit Ranciu? Tulceanul arestat pentru impiedicarea infăptuirii justiţiei a ţinut discursuri protestatarilor in Piaţa Civică! S-a pocăit Ranciu? Tulceanul arestat pentru impiedicarea infăptuirii justiţiei a ţinut discursuri protestatarilor in Piaţa Civică!
Un tulcean arestat pentru impiedicarea infăptuirii justiţiei a fost singurul care a tinut discursuri in  stil de lider sindical protestatarilor participanţi la protestul desfăsurat... S-a pocăit Ranciu? Tulceanul arestat pentru impiedicarea infăptuirii justiţiei a ţinut discursuri protestatarilor in Piaţa Civică!

RANCIUUn tulcean arestat pentru impiedicarea infăptuirii justiţiei a fost singurul care a tinut discursuri in  stil de lider sindical protestatarilor participanţi la protestul desfăsurat joi seara in Piaţa Civică din Tulcea, protest impotriva corupţiei şi in sprijinul justiţiei……asta spre uimirea celor care sunt informati sau fac parte din sistemul judiciar.

„Poate s-a pocait sau a confundat protestul!“ a fost concluzia celor din sistemul de justiţie care cunosc bine personajul…..

Dotat cu o portavoce, tulceanul Niculai Ranciu a fost aplaudat şi sustinut de sute de tulceni in timp ce vorbea despre hoţia generalizată si corupţia din Romania şi sistemul judiciar!

Conform Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), acelasi Niculai Ranciu a fost reținut pentru influenţarea declaraţiilor, favorizarea făptuitorului şi răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei. Acesta ar fi amenințat și intimidat mai multe persoane, părți într-un dosar penal în care se efectuau cercetări pentru trafic de persoane.

Comunicatul oficial DIICOT: La data de 16.06.2015 Neculai Ranciu, prin ameninţări şi acte de intimidare, a încercat să determine o persoană vătămată,  parte într-un dosar penal înregistrat la  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea, în care se efectuează cercetări faţă de inc. Budi Rua Doru  pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, să-şi schimbe declaraţiile date în faţa organelor de urmărire penală, în favoarea acestuia.

Totodată, la data de 13.04.2016, Neculai Ranciu s-a deplasat la domiciliul unui martor care fusese citat în vederea audierii spunându-i că are cunoştinţă despre faptul că a fost chemat în faţa organelor de urmărire penală pentru a da declaraţii şi să aibă grijă, sugerându-i că inculpatul Budi Rua Doru este nevinovat. La data de 14.04.2016, martorul a dat o declaraţie în calitate de martor în  acest dosar, pe care la data de 16.05.2016 a retras-o întrucât nu corespundea adevărului.

La data de 17.05.2016, în trafic,Neculai Ranciu a lovit intenţionat cu oglinda autoturismului său o persoană, deoarece aceasta a dat declaraţii în calitate de martor în două dosare ale DIICOT- Biroul Teritorial Tulcea.

Prin încheierea din data de 19.05.2016, Tribunalul Tulcea a luat faţă de inculpat măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.