Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

S-a scufundat pontonul inaugurat de ministrul Turcan la Mahmudia! S-a scufundat pontonul inaugurat de ministrul Turcan la Mahmudia!
Primul centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară, un proiect privat realizat de Fundația SERA ROMÂNIA și PENNY România pe data de 23... S-a scufundat pontonul inaugurat de ministrul Turcan la Mahmudia!

Primul centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară, un proiect privat realizat de Fundația SERA ROMÂNIA și PENNY România pe data de 23 septembrie, se scufundă în Dunăre.

Lăsat fără supraveghere, pontonul s–a inclinat și a luat apă după ce rămas în parte pe uscat, odată cu scăderea nivelului apei, acum fiind inundat in proporție de peste 50%.

Mai mult, de la motorul șalupei cumpărată pentru deservirea pontonul au fost furate elicea si grupul.

Centrul mobil inovator, care ar fi trebuit ca în următorul an va asigura servicii de recuperare pentru aproximativ 100 de copii din Delta Dunării, este rezultatul parteneriatului dintre Fundația SERA ROMÂNIA și PENNY Romania, compania care a finanțat achiziția vasului plutitor.

La inaugurare a participat inclusiv ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ce spune reprezentantul Fundației SERA

„As dori sa precizez ca pontonul nu este scufundat ci doar ca datorită unui incident legat de pompele de evacuare acesta este inundat parţial dar situaţia se va reglementa in câteva zile. Cât despre implicarea politica de care vorbiţi as vrea doar sa precizez ca investiţia este exclusiv privată şi nu exista vreo alta finanţare venită de la Consiliul Judeţean sau Ministerul Muncii. De asemenea doresc sa va spun ca in momentul în care vom avea echipa completa angajata pe ponton asemenea incidente nedorite nu vor mai exista”, a scris Bogdan Simion pe Facebook, text preluat de Digi24.