S-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Aeroportului „Delta Dunării” !

aerJoi, 30 iulie, de la orele 11.30, Aeroportul Delta Dunării a găzduit o conferință de presă în cadrul căreia s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor din cadrul Proiectului „Modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare – debarcare“, proiect care are o valoare de 53.440.000 lei și un termen de finalizare de numai 5 luni.
La conferința de presă au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat, directorul general al Aeroportului „Delta Dunării”, Constantin Albu, din partea constructorului, directorul Mirel Vlas, managerul de proiect, Vâlcu Stoian, precum și membrii echipei de implementare.
„Astăzi este un moment important în viața Consiliului Județean cât și a Aeroportului în sine. După circa doi ani de zbateri, domnul Președinte Horia Teodorescu a reușit să convingă în sfârșit autoritățile centrale că este nevoie de o investiție majoră în acest aeroport pentru ca el să poată ajunge la standardele europene solicitate pentru a putea deveni funcțional în sistemul internațional. Vă spun că nu a fost ușor, au fost nenumărate întâlniri ale președintelui și ale conducerii aeroportului cu conducerea Ministerului Transporturilor, inclusiv cu primul ministru pentru ca, până la urmă, să reușim să prindem aeroportul într-un program de dezvoltare în două etape și astăzi vom deschide prima etapă de dezvoltare a aeroportului,” a declarat vicepreședintele Vasile Strat, în cadrul conferinței de presă.
În această primă fază, se are în vedere mai întâi, lățirea și aducerea pistei la parametrii de rulaj în standarde internaționale de funcționare din punct de vedere a sistemului de balizaj. Tot în această fază va fi modernizată porțiunea de preluare a pasagerilor și de îmbarcare a lor în aeronave, urmând ca în anii următori, pe programul de dezvoltare 2014-2020 să se implementeze un alt proiect care să aducă funcționalitate internațională aeroportului.
În continuare, pașii importanți care trebuie făcuți sunt cei legați de găsirea operatorilor care să utilizeze Aeroportul „Delta Dunării” pentru curse naționale și internaționale, directorul Constantin Albu dând asigurări că deja s-au făcut pași în acest sens.