S.R.I NU DOARME: TRAFICANŢI DE DROGURI PE STRADA GĂRII DIN TULCEA!

   

  În urma a 10 percheziţii desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi procurorii D.I.I.C.O.T., au fost ridicate, de la locuinţele a 10 membri ai unei grupări infracţionale, peste 1.000 de plicuri cu substanţe cu proprietăţi psihoactive şi peste 200 de grame de droguri de risc.

  La data de 29 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au desfăşurat 10 percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic intern de droguri şi substanţe cu proprietăţi psihoactive, care acţiona în municipiul Tulcea.

  La percheziţiile domiciliare, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 28 de telefoane mobile, 18 suporturi de stocare a datelor (3 carduri de memorie, 6 CD-uri, 8 DVD-uri, un memory-stick), 35 de cartele SIM, o tabletă, 13 laptop-uri, o unitate centrală de calculator, 11 hard-disk-uri, două cântare electronice, 24.990 de lei, 10 lire sterline şi 350 de euro.

  De asemenea, au mai fost ridicate 170 de grame de cannabis, aproximativ 30 de grame de cannabis, ambalat în 30 de plicuri autosigilante, 0,5 grame de rezină de cannabis, 1.074 de plicuri cu substanţe pulverulente şi fragmente vegetale, 266 de role pentru confecţionarea artizanală a ţigaretelor şi 4 aparate de mărunţit.

  Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada 2013 – 2014,  10 membri ai grupării ar fi distribuit,  consumatorilor din municipiul Tulcea, droguri de risc (cannabis şi haşiş) şi produse de tip „etnobotanic”.

  În fapt, liderul grupării avea rolul de finanţare a activităţilor infracţionale, a doua persoană în ierarhia grupării avea rolul de aprovizionare a dealerilor zonali, repartizarea cantităţilor necesare pentru vânzare şi colectarea banilor. Pe al treilea palier se aflau dealerii zonali, care depozitau cantităţile mai mari de etnobotanice şi droguri într-un apartament, lăsau sumele de bani şi telefoanele pe care se făceau „comenzile”. Pe al patrulea palier se aflau cei care făceau „livrările”.

  Au fost puse în executare 6 mandate de aducere. La data de 30 martie a.c., instanţa a emis, pe numele a 6 persoane, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile,  pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

  La activităţi au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic.

  Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..