Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Mai multe surse din interiorul STX RO Offshore Tulcea au semnalat scoaterea la vânzare a pachetului majoritar de acțiuni poe Bursă.Astfel, șantierul naval tulcean...

Mai multe surse din interiorul STX RO Offshore Tulcea au semnalat scoaterea la vânzare a pachetului majoritar de acțiuni poe Bursă.Astfel, șantierul naval tulcean ar putea avea în scurt timp un nou proprietar. Cu toate că vizibil deranjat dar și depășit de întrebare, actualul angajat pe post de manager al STX Tulcea, Tudorel Țopa a spus că viitorul se va decide la Bursă:„Nu sunt autorizat să discut pe această temă, urmăriți Bursa“.

Mai conștienți de faptul că zvonurile s-au răspândit de mult, managementul companiei la nivel european, STX Europe AS face precizări cu privire la acest zvon legat de vânzarea acțiunilor,confirmând că parte din strategia grupului este și oportunitatea de vânzare a unor acțiuni, în acest sens apelându-se deja la consultanța unor firme precum JPMorgan Chase Bank, N.A., Hong Kong Branch and Standard Chartered Securities Korea Limited.

Practic, în comunicat managementul societății încearcă să arate că nu vor să vândă cu tot dinadinsul însă sunt deschiși unor eventuale tranzacții.

Surse din cadrul șantierului spun că în ultima perioadă mai mulți subcontractori și-au retrimis angajații acasă și că între sindicat și conducere s-au purtat discuții pe tema unor eventuale reduceri salariale, asta pentru a nu se recurge la concedieri.