Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PREVENIREA INFRACȚIUNILOR DE FURT ÎN A TREIA ZI DIN SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII PREVENIREA INFRACȚIUNILOR DE FURT ÎN A TREIA ZI DIN SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII
A treia zi din cadrul evenimentului național’ Săptămâna prevenirii criminalității’ este dedicată prevenirii infracțiunilor de furt, astfel că la nivelul județului Tulcea, în atenția... PREVENIREA INFRACȚIUNILOR DE FURT ÎN A TREIA ZI DIN SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII

politieA treia zi din cadrul evenimentului național’ Săptămâna prevenirii criminalității’ este dedicată prevenirii infracțiunilor de furt, astfel că la nivelul județului Tulcea, în atenția polițiștilor au fost acest gen de infracțiuni.

La nivel local au fost organizate, ample acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de siguranță menite să contribuie la scăderea riscului de victimizare al acestora.

Polițiștii de proximitate au împărțit materiale cu caracter informativ preventiv cetățenilor din zonele intens circulate. Pe lângă materialele de suport folosite pentru diseminarea informațională a măsurilor preventive, au fost purtate discuții cu locuitorii județului Tulcea cu privire la problemele identificate de către aceștia privind infracțiunile de furt.

De asemenea, polițiștii tulceni au desfășurat o acțiune de prevenire a furturilor din societăți comerciale, au fost distribuite materiale informativ-preventive societăților comerciale din municipiul Tulcea vulnerabile la furturi și au fost prezentate principalele metode de prevenire a acestora.

Dialogul liber a vizat printre altele și posibilitatea identificării unor soluții pertinente în vederea asigurării liniștii publice și creșterii gradului de siguranță al locuitorilor municipiului Tulcea.

Pe această cale, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea vă reamintește că prin respectarea unor reguli comune de protejare a proprietății, siguranța dumneavoastră cât și a bunurilor personale vor avea din ce în ce mai puțin de suferit.

În a treia zi a evenimentului mai sus menționat vă reamintim următoarele:

— armati permanent sistemul de alarmă al autoturismului după parcarea acestuia;

— nu lăsați obiecte la vedere în interiorul mașinii (genți, acte, laptop-uri, borsete, mape etc)

— parcati pe cât posibil autoturismul în loc luminat si cât mai circulat;

— verificați ca toate ușile și geamurile autoturismului să fie încuiate la părăsirea acestuia;â

— nu lăsați cheile în contact dacă intenționați să lipsiți chiar și pe perioade scurte din autoturism;

— montarea unui interfon la ușa de acces în scara blocului restricționează intrarea persoanelor străine;

— dacă scara blocului este dotată cu sisteme de închidere corespunzătoare asigurați-vă că acestea funcționează corespunzător;

— nu permiteți accesul persoanelor necunoscute care sună la interfon, folosind diferite pretexte sau al acelora care încearcă să intre împreună cu dumneavoastră;

— țineți ușa de acces în locuință încuiată permanent, chiar și atunci când sunteți acasă;

— înlocuiți rapid orice încuietoare devenită nefuncțională sau a cărei cheie ați pierdut-o;

— un apartament la parter sau la etajul 1 fără grilaje metalice la ferestre poate deveni o țintă ușoară pentru hoți;

— fiți foarte atenți cu identitatea dumneavoastră din spațiul virtual (fotografii postate, date personale, informații despre programul zilnic, deplasări)-poate fi folosită de’ binevoitorii’ care vor să vă cunoască.