Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII 2016 SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII 2016
În perioada 26 – 30 septembrie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea desfășoară, la nivel județean, cea de-a unsprezecea ediție a ‘Săptămânii Prevenirii Criminalității’.... SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII 2016

politieÎn perioada 26 – 30 septembrie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea desfășoară, la nivel județean, cea de-a unsprezecea ediție a ‘Săptămânii Prevenirii Criminalității’.

Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, organizează și desfășoară, la nivel național, ‘Săptămâna Prevenirii Criminalității’.

Activitățile desfășurate, selectate în baza priorităților Poliției Române pentru anul 2016, urmăresc sensibilizarea populației cu privire la importanța adoptării unor conduite antivictimale și antiinfracționale, precum și a implicării în activități cu caracter preventiv.

În intervalul menționat, în județul Tulcea, se vor desfășura activități structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

În organizarea și derularea acestor acțiuni, vor fi cooptați parteneri din diverse domenii: autorități locale, unități de învățământ, societăți comerciale, organizații neguvernamentale, instituții guvernamentale și mass-media.

În această perioadă, polițiștii vor participa la dezbateri pe teme de interes (delincvența juvenilă, victimizarea minorilor, consumul de droguri, traficul de persoane, siguranța în mediul on-line, infracțiunile contra patrimoniului, infracțiunile comise cu violență și siguranța rutieră) și vor avea întâlniri cu elevi, părinți, profesori și directori ai unităților de învățământ, bătrâni, administratori de societăți comerciale și de imobile, reprezentanți ai comunităților multiculturale etc..

Pe parcursul săptămânii, vor fi prezentate filme educative și programe preventive.