Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

SĂRBĂTOAREA SCRUMBIEI ALBASTRE- SULINA  28 aprilie 2024    SĂRBĂTOAREA SCRUMBIEI ALBASTRE- SULINA  28 aprilie 2024   
Manifestarea, ce are loc în luna aprilie în orașul Sulina, face parte din salba manifestărilor cultural artistice care animă viața acestei localități, constituind un... SĂRBĂTOAREA SCRUMBIEI ALBASTRE- SULINA  28 aprilie 2024   

Manifestarea, ce are loc în luna aprilie în orașul Sulina, face parte din salba manifestărilor cultural artistice care animă viața acestei localități, constituind un important punct de interes cultural pe harta României.

Dedicat vieții ce se desfășoară pe maluri de ape, evenimentul are în centrul atenției migrația bancurilor de scrumbie în amonte pe fluviul Dunărea, înspre locurile de depunere a icrelor.

Viața locuitorilor acestei așezări a fost marcată de-a lungul timpului de această migrație, ce a constituit un indiciu anual al intrării primăverii în drepturi depline, constituind o sursă de hrană, dar și un motiv de sărbătoare.

Acesta este momentul pe care l-am ales pentru a continua efortul de revitalizare a orașului Sulina prin intermediul creării unei noi alternative de petrecere a timpului liber, atât pentru localnici, cât și pentru cei ce vizitează orașul și au ocazia de a se bucura de gastronomia locală, obiceiurile și tradițiile păstrate moștenire de-a lungul generațiilor.

Obiective:

       – creșterea vizibilității orașului Sulina pe harta punctelor de atracție turistică din România;

– păstrarea și punerea în valoare a gastronomiei pe bază de rețete tradiționale deltaice;

– promovarea potențialului turistic din Delta Dunării;

– conservarea și valorificarea tradițiilor minorităților din zona Deltei Dunării, zona fiind renumită prin numărul impresionant de etnii ce coabitează de secole în acest spațiu.

Locație

Faleza orașului Sulina, în fața sediului AFDJ – SCN Sulina.

Parteneri media

TVR 1, Radio Constanța, Ziarul de Tulcea, Infotulcea.ro. 

Program

– Ora 14:00 – deschiderea oficială a manifestării unde vor participa oficialități din orașul Sulina, din județ și din localitățile participante la eveniment;

– Orele 14:30 – 18:00-spectacol folcloric cu ansamblurile participante la manifestare;

– Orele 18:00 – 22:00 – recital invitați: Alin Oprea – Talisman, Andreea Haisan, Alexandru Brădățan.