Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

SĂRBĂTOAREA SCRUMBIEI ALBASTRE.SULINA Ediția a IV-a – 6 iunie 2021 SĂRBĂTOAREA SCRUMBIEI ALBASTRE.SULINA Ediția a IV-a – 6 iunie 2021
Manifestarea, ce va avea loc în luna iunie în orașul Sulina, face parte din salba manifestărilor cultural artistice care animă viața acestei localități, constituind... SĂRBĂTOAREA SCRUMBIEI ALBASTRE.SULINA Ediția a IV-a – 6 iunie 2021

Manifestarea, ce va avea loc în luna iunie în orașul Sulina, face parte din salba manifestărilor cultural artistice care animă viața acestei localități, constituind un important punct de interes cultural pe harta României.

Dedicat vieții ce se desfășoară pe maluri de ape, evenimentul are în centrul atenției migrația bancurilor de scrumbie în amonte pe fluviul Dunărea, înspre locurile de depunere a icrelor.

Viața locuitorilor acestei așezări a fost marcată de-a lungul timpului de această migrație, ce a constituit un indiciu anual al intrării primăverii în drepturi depline, constituind o sursă de hrană, dar și un motiv de sărbătoare.

Acesta este momentul pe care l-am ales pentru a continua efortul de revitalizare a orașului Sulina prin intermediul creării unei noi alternative de petrecere a timpului liber, atât pentru localnici, cât și pentru cei ce vizitează orașul și au ocazia de a se bucura de gastronomia locală, obiceiurile și tradițiile păstrate moștenire de-a lungul generațiilor.

Scopul manifestării

Manifestarea își propune creșterea vizibilității orașului Sulina pe harta punctelor de atracție turistică din România, păstrarea și punerea în valoare a gastronomiei pe bază de rețete tradiționale deltaice și promovarea potențialului turistic din Delta Dunării. Manifestarea îşi propune deasemenea conservarea și valorificarea tradițiilor minorităților din zona Deltei Dunării, zona fiind renumită prin numărul impresionant de etnii ce coabitează de secole în acest spațiu.

 

Program de desfășurare duminică 6 iunie 2021

ora 12:00 – deschiderea oficială a manifestării unde vor participa oficialități din orașul Sulina, din județ și din localitățile participante la eveniment.

– orele 12:30 – 15:00 -spectacol folcloric cu ansamblurile artistice din localitățile din Delta Dunării: Dobrogeanca și Cununița (Casa de Cultură Sulina), Artemis (Comunitatea Elenă Sulina), Vostok (Comunitatea Rușilor Lipoveni Sulina), Perva Zora (Uniunea Ucrainenilor Sulina), Rebalka (Uniunea Ucrainenilor Crișan), Sinicika (Comunitatea Rușilor Lipoveni Mila 23);

– orele 15:00 – 15:20 – muzică populară cu soliștii Casei de Cultură Sulina

– orele 15:20 – 16:00 – muzică ambientală (probă de sunet Ansamblul Plăieșii)

–  orele 16:00 – 17:00 – recital Ansamblul PLĂIEȘII

–  orele 17:00 – 18:00 – muzică populară cu Florentina Dunaev

orele 18:00 – 19:00 – recital Ansamblul BALADELE DELTEI Tulcea

 

Locul de desfășurare – pe faleza orașului Sulina în fața sediului AFDJ – SCN Sulina.

Parteneri media: TVR, TV Accent, Ziarul de Tulcea, Ziarul Delta.