Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Sărbătoarea Teilor, ediția a XVIII-a, 30 iunie – 1 iulie 2018 Sărbătoarea Teilor, ediția a XVIII-a, 30 iunie – 1 iulie 2018
Sărbătoarea Teilor ajunsă la majorat, la cea de-a optsprezecea ediție, a fost încununată de succes. Și asta nu o spun doar eu, subiectiv de... Sărbătoarea Teilor, ediția a XVIII-a, 30 iunie – 1 iulie 2018

Sărbătoarea Teilor ajunsă la majorat, la cea de-a optsprezecea ediție, a fost încununată de succes. Și asta nu o spun doar eu, subiectiv de altfel, ci marea majoritate a celor prezenți, câteva mii de oameni, care nu s-au temut de timpul predominant noros.
Dumnezeu a ținut cu noi și nu a plouat!
Slavă, Domnului!
Meritul este în totalitate a celor care s-au implicat, de la an la an tot mai mulți, pentru care nu îmi sunt necesare doar cuvinte în a le mulțumi.
Sătenii din Luncavița și Rachelu au găzduit pe cei 20 de elevi din Ucraina, satul Cartal, i-au poftit cu bucate alese, în timp ce colegii din primărie și școală le-au organizat un program care sigur le-a plăcut foarte mult. Lor țin să le mulțumesc în mod special!
De asemenea un rol important l-au avut sponsorii, care au contribuit cu bani, miere, lactate și tot felul de produse cu care am așteptat ansamblurile și artiștii care au urcat pe scena florilor de tei. Mai mult decât atât, a fost colectată de la aceștia suma de 20.000 Lei necesară transportului copiilor din ansamblul Ghiocel de la Luncavița, care vor participa în perioada 16-26 iulie în orașul Trabzon din Turcia la un festival de folclor, în condițiile în care bugetul local nu avea posibilitatea să plătească, fiind ciuntit drastic de „marea revoluție fiscală”. Toată stima și pentru aceștia!
Munca fetelor și băieților din primărie și școală sau a voluntarilor bucătari a fost la fel de importantă. Mulțumesc tuturor celor care au lucrat ore în șir, peste program sau au venit din concedii, inclusiv de maternitate și s-au dăruit festivalului. Aș rata pe mulți dacă aș vrea să le dau numele, așa că le spun un sincer „mulțumesc”, fiind convins că această colectivitate a Luncaviței este capabilă de foarte multe lucruri frumoase și în viitor!
O ediție de Centenar superbă, cu români din trei țări care au cântat în același glas bucurii și emoții unice.
Civilizație și bun simț.
Jos, pălăria!
Ștefan ILIE

Comunicat de presă