Sărbătorile de iarnă în Penitenciarul Tulcea

 În perioada dintre Crăciun şi Anul Nou, Penitenciarul Tulcea a continuat desfăşurarea activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială.

La recomandarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a fost derulat un Proiect de Crăciun în cuprinsul căruia au fost desfăşurate mai multe activităţi semistructurate specifice sărbătorilor: un concurs biblic, un concurs de eseuri „Datini şi obiceiuri româneşti”, s-a organizat atelierul de confecţionat felicitări şi obiecte de artizanat care ulterior au fost integrate într-o expoziţie în interiorul locului de deţinere, a fost prezentat un material informativ privitor la sărbătorirea Crăciunului în diferite state ale lumii şi a fost difuzat filmul artistic „Capcană pentru Moş Crăciun”.

Spaţiile de detenţiei au fost intimizate cu decoraţiuni de iarnă: brazi, instalaţii, globuri etc. Pentru păstrarea şi promovarea tradiţiilor un grup de colindători selecţionaţi din rândul deţinuţilor, însoţiţi de preotul capelan, au colindat toate camerele de deţinere într-o atmosferă de bucurie sufletească.

Persoanele private de libertate au primit în vizită voluntari ai societăţii civile din partea Asociaţiei „Mâini Întinse”, Serviciului Umanitar pentru Penitenciare, Bisericii Baptiste Maranata din Năvodari şi Episcopiei Tulcii. Au fost prezentate colinde corale şi au fost împărţite cadouri constând în dulciuri, fructe, alimente şi obiecte de uz şi igienă personală, informeaza inspector de penitenciare Rotaru Ionuţ – purtător de cuvânt, Penitenciarul Tulcea