SCANDAL LA PNL: POPA A PIERDUT VOTUL PRIMARILOR, ILIE E FAVORIT DAR SE ÎNCEARCĂ MUŞAMALIZAREA!

   Nici măcar primarii proveniţi din vechiul PNL nu au votat în unanimitate cu şeful lor de partid, Octavian Popa ! În disperare de cauză, acesta a propus o amânare a votului în Biroul Politic şi chiar şi un nou candidat, în persoana deputatului Gudu, ca o diversiune pentru a câştiga timp
   Conform directivei venite de la centru primarii liberali au votat ieri persoana pe care o consideră potrivită pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, dintre candidaţii înscrişi în lupta pentru acest post, conform statutului.
   Surpriza a fost faptul că dintre cei şapte primari din vechiul PNL prezenţi la vot, deputatul Octavian Popa, copreşedintele partidului, a primit doar patru voturi.
   Candidaţii înscrişi în lupta internă a organizaţiei, conform statutului, au fost: Ştefan Ilie, Octavian Popă, George Şişcu, Dan Lucian Bălan şi Nicolae Chichi.
   La vot au fost prezenţi 14 primari, şapte aleşi pe lista PDL. Deşi ar fi putut vota, deoarece şi numele său era pe listă primarul de Luncaviţa, Ştefan Ilie, a anunţat că se abţine de la vot.
   Din cele 13 opţiuni valabil exprimate prin vot secret, Ştefan Ilie a obţinut cinci voturi, George Şişcu patru voturi, Octavian Popa patru voturi, Daniel Lucian Bălan şi Nicolae Chichi, zero voturi.
   Încercând să salveze situaţia în extremis, deputatul Popa a sugerat ca şi primarul Ştefan Ilie ar trebui să îşi exprime o opţiune, însă spre surpriza lui, acesta a spus că dacă şi-ar exprima teoretic opţiunea la vot, ar fi în favoarea lui George Şişcu.
   Pierzând şi această şansă de a rămâne în cărţi, deputatul Popa a sugerat că ar trebui reluată procedura, începând cu redeschiderea posibilităţii de depunere a candidaturilor, încercând să îl convingă chiar pe deputatul Vasile Gudu să candideze şi el, doar pe principiul obţinerii unei amânări pentru a avea probabil timp să îşi mai convingă primarii să se răzgândească în privinţa lui. Dincolo de tentativele deputatului, cele decise în şedinţa de ieri au ajuns deja la urechile celor din conducerea centrală.

   Introducerea lui Gudu în ecuaţie, are ca scop o dublă capcană, gândită odată ca să se „spargă “o posibilă alianţă între Ştefan Ilie şi George Şişcu, prin împărţirea voturilor primarilor PDL, iar apoi, în cazul mai mult ca sigur în care Gudu nu ar câştiga alegerilor, Octavian Popa ar avea cale deschisă la alegerile parlamentare din toamnă, atunci când posturile de parlamentar se vor reduce conform noii legi electorale.
   În acest haos intern, s-a decis amânarea deciziei Biroului Politic, şedinţă ce ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă 30 ianuarie, până la data probabila de 15 februarie. Vom reveni cu amănunte după ce probabil vor interveni şi cei din conducerea centrală pentru a lămuri această tentativă de muşamalizare a unui vot ce nu a convenit unei anumite persoane.