Scandalos: Firma tatălui unui poliţist face legea la Sulina

Cu complicitatea autorităţilor locale firma ce în acte aparţine tatălui unui poliţist din Tulcea a pus monopol pe transportul local din Sulina.

Firma Unicat Conf SRL a rămas recent, prin intermediul funcţionarilor din Primăria Sulina, singura societate de transport în comun din Sulina, după ce a reuşit în scurt timp să se infiltreze pe piaţa locală.

Nici nu a fost foarte greu, dacă luăm în considerare că poliţiştii din oraşul de la malul mării au avut grijă să „vegheze“ constant numai asupra concurenţei, că de , doar nu degeaba fiul patronului firmei Unicat este colegul lor de la Brigada Poliţie Rutieră din Tulcea,transferat recent la Biroul de Arme şi Muniţii, Cristian Iordache.

Localnicii spun că în timp ce microbuzele familiei poliţistului tulcean circulau cu cea mai mare viteză, cu oameni în picioare îngrămădiţi şi de multe ori fără să se elibereze bilete, microbuzele concurenţei erau atent supravegheate, oprite pentru a se număra pasagerii şi diverse multe alte şicane clasice.

Ca tacâmul să fie complet, fără acordul Consiliului Local, la data de 16 august Reprezentanţii Primăriei , ca urmare, atenţie, a unor adrese înaintate de firma tatălui poliţistului şi de câtre colegii acestuia de la Poliţia Sulina a decis rezilierea Contractului de Delegare a Gestiunii Activităţii de Transport Public pentru firma ce efectua curse pe traseul numărul 1. Printre motivele puerile invocate se numără şi existenţa unei datorii de 2234 de lei, asta în condiţiile în care taxele plătite la buget ating sute de milioane!

Şi aşa firma familiei poliţistului Iordache a rămas cu monopolul pe transportul Public din Sulina! Mai mult, în urmă cu ceva timp, după ce venise pe piaţă cu preţuri mici şi promisiuni mari, cu acordul celor de la Primărie, au mărit cu 50% şi preţul biletului pentru o călătorie…

Familia Picu „face cărţile“!

Lumea mai acuză şi anumite legături „oculte“ între firma de transport ce a aterizat brusc în Sulina şi familia de afacerişti- bugetari prin care trec mai toate afacerile publice sau private din oraş: familia Picu, formată din secretara Primăriei, Alina Picu, şi partea de afaceri, Cirpian Picu. După cum se ştie,secretara Primăriei se bucură şi se laudă cu protecţia secretarului Consiliului Judeţean Tulcea, Constantin Cabuz.

Dealtfel familia Picu l-a cununat pe fiul secretarului Cabuz, legătura devenind şi una de familie.Printre altele, Cabuz este membru în Comisia judeţeană de disciplină pentru analizarea şi propunerea modului de soluţionare a sesizărilor privitoare la faptele secretarilor unităţilor administrativ teritoriale, sesizate ca abateri disciplinare. Crede cineva că o va sancţiona vreodată pe naşa fiului?