SCHIMB DUBIOS DE TERENURI: „PROIECTUL INIŢIAT DE HOGEA E CAZ DE PUŞCĂRIE! “

Un nou proiect dubios iniţiat de primarul Constantin Hogea s-a strecurat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local ce va avea loc joi de la ora zece.

Proiectul propune aprobarea rapoartelor de evaluare şi a schimbului de imobile între municipiul Tulcea şi un om de afaceri local, Dănuţ Pavel.

Modul în care a fost evaluat terenul pe care l-ar primi Primăria la schimb a stârnit suspiciuni chiar şi în rândul consilierilor lui Hogea, unul dintre colegii acestuia refuzând să avizeze acest proiect!

Din câte se pare, consilierul liberal Cantemir Gafar, om cu o vastă experienţă în consiliu, a „mirosit “pericolul din acest proiect cu iz penal!

Un alt consilier local ne-a spus că nu ar fi votat acest proiect nici dacă ar fi fost ameninţa cu excluderea: „Libertatea e mai scumpă! Aici e caz clar de cătuşe, să spui că iei un teren evaluat la aproximativ 140.000 de euro, teren agricol extravilan, deja bate tare la ochi, nu mai e un simplu ciubuc! “.

Proiectul propune un schimb de terenuri Consiliul Local, care ar trebui să cedeze în favoarea lui Pavel Dănuţ terenul în suprafaţa de 3181,11 metri pătraţi, aparţinând domeniului privat al municipiului, situate pe strada Viticulturii, în timp ce Pavel cedează în favoarea municipiului Tulcea terenul în suprafaţa de 4633 metri pătraţi, situate în extravilan, teren arabil. Terenul preluat de particular urmează să fie pus la dispoziţie lui SC Valberto SRL, în vederea executării unor investiţii, conform autorizaţiilor emise deja de Primărie… deci este vorba de o afacere gândită strategic.

Practic, terenul pe care îl dă Primăria era ocupat cu chirie de firma omului de afaceri şi se doreşte dezvoltarea. Toate bune şi frumoase, doar ca evaluarea ternului pare o bătaie de joc.

Mai exact, terenul arabil, extravilan, pe care nu se poate construi, a fost evaluat la aproximativ 140.000 de euro hectare!

Exact, în opinia expertului Mihai Anca Nicoleta, terenul extravilan, arabil, ar valora fix 64.862 euro, iar cel intravilan doar 66.801.

Astfel, dacă 4.633 de metri pătraţi ar valora 64.862 euro, reiese că un hectar din acest teren ar ajunge să valoreze aproximativ 140.000 de euro!

Astfel, în timp ce tulcenii sunt mulţumiţi uşor cu câteva floricele, şi ele de sute de mii de euro, în centru, pe la margine se pun la punct afaceri dubioase cu terenuri supraevaluate, că doar mâine poimâine vin alegerile…