ŞCOALA GIMNAZIALA BAIA, AMENDATA DE DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

   obiectivbr.ro

   obiectivbr.ro

   În cadrul acţiunilor sistematice desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică Tulcea în lunile septembrie şi octombrie privind calitatea produselor lactate distribuite în cadrul Programului Guvernamental Lapte şi Corn au controlate un număr de 49 unităţi de învăţământ din mediul urban şi rural.
   Pentru neconformităţile constatate în cadrul acestor acţiuni de inspecţie au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 3000 lei şi 12 sancţiuni contravenţionale cu avertisment. Deficienţele identificate pentru spaţiul „Lapte – Corn” au vizat nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor lactate, iaurtul şcolar fiind depozitat necorespunzător.
   Pentru această deficientă au fost acordate doua sancţiuni contravenţionale la Şcoala Gimnaziala Baia – amendă în valoare de 1000 lei şi Şcoala Gimnaziala Ciucurova – avertisment.
   Lipsa sursei de apă curentă de la spaţiul de depozitare al produselor – Scoală
   Gimnaziala Dăeni, Şcoala Gimnaziala Dorobanţu, Şcoala Gimnazială Jurilovca. Au fost acordate trei sancţiuni contravenţionale cu avertisment.
   Lipsa certificatului de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă pentru personalul responsabil cu distribuţia produselor – Şcoala Mihail Kogălniceanu, Şcoala IC Brătianu şi Şcoala Somova Traian Cosovei. Au fost acordate trei sancţiuni contravenţionale cu avertisment.
   Pentru deficienţele constatate au fost acordate termene de remediere, la expirarea acestora urmând să se efectueze re controale.