„Scumpirile la energie, gaze, combustibil și alimente arată cât de toxică,nocivă și ticăloasă este actuala guvernare”

Primele șase luni ale acestui an au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani. Și, din nefericire, nu există niciun semn că această spirala ucigătoare a scumpirilor se va opri. Dimpotrivă!

Ce se întâmplă acum arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare.

A liberalizat piața energiei cu justificarea că astfel prețurile vor scădea și acum, când românii se sufocă sub impactul scumpirilor, explică, cu un inegalabil cinism, că România are ”printre cele mai mici prețuri din Europa” la energia electrică, fără să scoată un sunet că are și cele mai mici salarii din Europa.

PSD a depus în Parlament un proiect de lege care prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației.

Dacă intră în vigoare aceasta lege, facturile românilor vor scădea imediat cu până la 43% pentru energie electrică și cu până la 23% la gaze naturale. În plus, românii vor mai primi o compensație de 50% din scumpirile plătite în ultimele 6 luni.

PSD a declanșat campania de strângere semnături în sprijinul proiectului legii – semnăturile cetățenilor reprezintă un apel la toți parlamentarii să voteze Legea PSD care poate reduce imediat prețurile din facturile la electricitate și compensează scumpirile plătite de cetățeni în perioada martie-septembrie.

Altfel, la iarnă, milioane de români care trăiesc din salariul sau pensia minimă pe economie vor ajunge în situații dramatice – ori să înghețe în case, ori să consume, să fie debranșați și să fie aruncați în stradă pentru neplată.

Alte două exemple pentru dezastruoasa ”liberalizare” a prețurilor dar și a nepăsării guvernării liberale față de viața oamenilor:

1) În București, călătoria cu transportul în comun costă cel puțin DUBLU.

2) În Buzău, apa e mai scumpă decât laptele! Micii producători sunt siliți să vândă laptele produs de animalele din gospodărie, la prețuri de nimic – 50 de bani – max. 1 leu. Iar în super-market se vinde de 15 ori mai scump, după ce a fost procesat pentru smântână, unt, iaurt.

Efectiv, micii producători români sunt lăsați să moară, de un stat liberal de-o indiferență criminală, după cum o arată și cazul cultivatorilor de castraveți, care s-au văzut siliți să-și îngroape recolta pentru că nu le-o cumpăra nimeni și nici n-o puteau arunca pe câmp că erau amendați.

PSD TULCEA