Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

SE ORGANIZEAZĂ ŞANTIERE PE MAI MULTE DRUMURI JUDEŢENE SE ORGANIZEAZĂ ŞANTIERE PE MAI MULTE DRUMURI JUDEŢENE
O infrastructură modernă pune în valoare obiectivele turistice din teritoriul ITI Delta Dunării, acțiune cu impact economic important pentru comunităţile locale: stimularea creării de... SE ORGANIZEAZĂ ŞANTIERE PE MAI MULTE DRUMURI JUDEŢENE

O infrastructură modernă pune în valoare obiectivele turistice din teritoriul ITI Delta Dunării, acțiune cu impact economic important pentru comunităţile locale: stimularea creării de capacități de cazare, fluxuri de turiști, consum, etc.
Este atras interesul investitorilor fiind generată dezvoltare locală, locuri de muncă şi implicit creşterea nivelului de trai.
În prezent, şi cu contribuţia mecanismului financiar ITI Delta Dunării, investiţiile angajate de Consiliul Judeţean Tulcea pe ceea ce înseamnă modernizarea drumurilor judeţene se ridică la aproximativ 120 de milioane de euro.
Practic prin aceste investiţii Consiliul Judeţean Tulcea aproape că reabilitează toate drumurile județene.
„Județul Tulcea a acoperit în proporție de 95% trama drumurilor județene. Fără rezerve o spun, suntem judeţul care va beneficia de cele mai bune drumuri din ţară. Ştiu că oamenii privesc cu scepticism ceea ce spun politicienii, o stare de fapt alimentată în mulţi ani de vremelnice guvernări. Eu vreau să-i asigur pe tulceni că aceste investiţii în modernizarea drumurilor judeţene se fac!
Concret, suntem la momentul în care avem deja organizare de şantier pe mai multe tronsoane de drumuri. Sunt fapte, nu vorbe.
Vreau să mulţumesc pe această cale echipei din Consiliul Judeţean, oamenilor care au muncit să atragă surse de finanţare pe ITI, pe diferite scheme de finanțare europeană, din fonduri guvernamentale pe PNDL, bani cu care să fie susţinute aceste investiţii pentru judeţul Tulcea, pentru tulceni.
Sunt multe alte investiţii majoare care se fac la Tulcea. Mă refer la Podul peste Dunăre şi Drumul Expres Tulcea-Constanţa, mă refer la modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, la restaurarea unor importante obiective de patrimoniu cultural: Farul Vechi din Sulina, Casa Panaghia de la Babadag, Muzeul de Etnografie și Artă Populară din municipiul Tulcea.
La fel, investițiile care s-au făcut pentru modernizarea Aeroportului Tulcea și, de asemenea, un proiect important pentru municipiu, o nouă Sală Polivalentă cu o capacitate de 4.500 de locuri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

VĂ PREZENTĂM, CONCRET, STADIUL ACTUAL AL INVESTIŢIILOR ÎN MODERNIZAREA, CU FONDURI EUROPENE, A DRUMURILOR JUDEŢENE LA TULCEA

ITI
Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Vișina-Ceamurlia de Sus – organizare de şantier;
Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Baia-Ceamurlia de Sus – organizare de şantier;
Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Niculițel și Turda-Sarichioi – în faza contractare a lucrărilor;
Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Enisala-Babadag-Slava Rusă – în faza de contractare a lucrărilor.
Valoarea totală a investiţiilor: aproximativ 35 de milioane de euro
NON ITI
 Cerna-Dorobanțu -Topolog și Stejaru – lucrare în execuţie (se lucrează din ambele capete). Este cea mai mare investiție semnată la Tulcea care are o valoare de 8 milioane de euro și vizează refacerea celui mai lung drum județean din Tulcea, 54 de kilometri, care unește patru comune.
 Modernizarea tronsonului Valea Teilor – Nicolae Bălcescu – lucrare în execuţie.
Pe aceste două lucrări, unul dintre diriginţii de şantier va fi chiar preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu
SUERD
De asemenea, în data de 18 iunie 2019, la Tulcea vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și secretarul de stat Sirma Caraman din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au semnat contractul de finanțare pentru proiectul  „Modernizarea infrastructurii de transport pe traseul Traian – Peceneaga – Ostrov – Dăeni – Făgărașu Nou”, un drum de 46 de kilometri. Investiția de aproximativ 27 de milioane de euro este finanţată prin Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunării –SUERD.
La Constanţa, proiectele privind modernizarea drumurilor finanţate prin ITI Delta Dunării -mecanism financiar unic în ţară, dezvoltat la Tulcea, sunt în prezent la stadiul de pregătire a documentaţiei pentru lansarea licitaţiei. Este vorba de  Traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu şi DJ 226 A – Cetatea Histria – DN 22/ Tariverde, investiţii în sumă de aproximativ 28 de milioane de euro.