Șefa de la Șomaj a pierdut procesul cu ANI și funcția

Actualul director interimar al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Adina Daniela Untilă, acuzata de conflict de interese a pierdut în instanță contestația depusă si implicit și funcția pe care o ocupă. Sentința a fost pronunțată pe data de 9 mai.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui UNTILĂ ADINA DANIELA, consilier în cadrul Direcției Managementul Pieței Muncii din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea.

În perioada exercitării funcțiilor publice de director executiv, director executiv adjunct, șef serviciu, respectiv inspector în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea (01 august 2007 – prezent), persoana evaluată a semnat o serie de convenții privind încadrarea în muncă pe o perioadă nedeterminată a unor categorii de persoane. Aceste convenții au fost încheiate și derulate de către A.J.O.F.M. Tulcea cu societatea în cadrul căreia soțul persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic.

UNTILĂ ADINA DANIELA a încălcat, astfel, dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a ) și c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial; interesele […] patrimoniale, ale soţului […] pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”.

UNTILĂ ADINA DANIELA a deținut, în perioada 01 august 2007 – prezent, următoarele funcții publice în cadrul A.J.O.F.M.Tulcea: Director executiv adjunct al Direcției Managementul Pieței Muncii (01 august 2007 – 22 mai 2009), Șef al Serviciului Formare și Relații cu Angajatorii (22 mai 2009 – 01 iulie 2010), consilier în cadrul Direcției Managementul Pieței Muncii (01 iulie 2010 – 26 noiembrie 2012 și 18 octombrie 2013 – prezent), Director executiv al A.J.O.F.M. Tulcea (26 noiembrie 2012 – 18 octombrie 2013).