Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

ŞEFUL ÎNVĂŢĂMÂNTULUI TULCEAN, ACUZAT DE ABUZ ÎN SERVICIU ŞI ŞANTAJ! ŞEFUL ÎNVĂŢĂMÂNTULUI TULCEAN, ACUZAT DE ABUZ ÎN SERVICIU ŞI ŞANTAJ!
Curg acuzaţiile la adresă şefului învăţământului tulcean, Mihai Stroe. Inspectorul general şcolar este acuza printre altele de implicare în Campania electoral, deşi legea interzice... ŞEFUL ÎNVĂŢĂMÂNTULUI TULCEAN, ACUZAT DE ABUZ ÎN SERVICIU ŞI ŞANTAJ!

stroeCurg acuzaţiile la adresă şefului învăţământului tulcean, Mihai Stroe. Inspectorul general şcolar este acuza printre altele de implicare în Campania electoral, deşi legea interzice acest lucru, de un posibil abuz în serviciu ba chiar de ameninţări şi şantaj!

„Cer public demisia Inspectorului General al Învăţământului tulcean, Stroe Mihai, care s-a implicat total în campanie chiar dacă nu avea voie să facă acest lucru, a schimbat directori și a dat peste cap învățământul tulcean cu speranța că va câștiga partidul său. Tulcenii au sancționat drastic acest mod de abordare a unei campanii electorale “a declarat preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu.
La scurt timp a fost făcut public un alt scandal în care este implicat generalul Stroe, legat de refuzul de a-l numi în funcţie pe cel ce a câştigat concursul legal pentru funcţia de director al Colegiului Spiru Haret.
„De aproximativ 2 luni, inspectorul general școlar, Stroe Mihai, nu vrea să-l valideze ca director al Colegiului Spiru Haret pe profesorul Florin Anastasiu, deşi acesta din urmă a câştigat un concurs pentru acest post. Nu vrea şi pace. Ca să folosim o imagine plastică, Stroe merge în picioarele goale pe un câmp de mărăcini. Dat fiind gradul didactic superior, nu ne permitem să folosim o altă comparaţie, mai licenţioasa. Să intrăm aşadar în miezul problemei.
Şeful Stroe invoca drept argumentaţie a mojiciei sale că a primit o adresă de la Minister în care i se explica ce va să zică art. 21, alin.5 din OMENCS 5080/2016. Articolul zice aşa: “Persoanele care se află în relație de soți și rude de gradul I nu pot ocupa concomitent funcții astfel încât unul sau una să se afle față de celălalt ori cealaltă într-o poziție de conducere, îndrumare și control la orice nivel într-o unitate de învățământ preuniversitar, inspectorat școlar, casa corpului didactic, palatele și cluburile copiilor și elevilor, cluburile sportive școlare.” Bun. Situația concretă este următoarea: soția profesorului Anastasiu este inspector de matematică. El e director la CSH, subordonat Inspectorului general şi e profesor de lb. Romană. Eu zic că e evident că nu ne aflam în nicio stare de incompatibilitate.
De aproximativ 2 luni, Marele Stroe Mihai, încă inspector general şcolar, o terorizează pe soţia profesorului Anastasiu să-şi dea demisia din funcţia de inspector ca să, vezi Doamne, rezolve situaţia. În caz contrar, el zice că nu va fi de acord cu validarea concursului şi încheierea contractului de muncă cu Anastasiu. Termenul limită este vineri, 16 decembrie. Asta-i speţa care reclama, totuşi, câteva consideraţiuni.
E clar că Stroe Mihai e o hahaleră politică. Preşedintele Horia Teodorescu i-a cerut demisia la ultima conferinţa de presă pentru maşinaţiunile croşetate în campania electorală, dar, se pare, Stroe nu prea aude. În cazul de faţă, încă inspectorul general Stroe executa cu graţie un abuz în exercitarea funcţiei. Anastasiu a câştigat un concurs de aproape 3 luni, iar Stroe nu vrea să valideze acest rezultat. De ce? Pentru că aşa vrea e “spune consilierul local Dan Draniceanu.Urmeaza probabil si plangeri oficiale in acest sens.
Vom reveni şi cu punctul de vedere al inspectorului general Stroe.