Seminarul de informare privind oportunitățile de formare ESERO

Miercuri, 6 noiembrie 2019, Inspectoratul Școlar Tulcea prin compartimentul Proiecte Educaționale a organizat Seminarul de informare privind oportunitățile de formare ESERO. ESERO (European Space Education Resource Office) este un proiect inovativ al Agenției Spațiale Europene de susținere a învățământului primar și secundar în Europa, utilizând spațiul cosmic drept un context creativ și generos în conținut pentru predarea și învățarea științei, tehnicii, ingineriei și matematicii (STEM).

Activitatea a fost susținută de participanți la cursuri de formare ESERO în țară și străinătate, invitat special fiind profesor Niculae Dobrescu, ambasador ESERO. Speakerii seminarului au fost Șapera Mariana de la Școala Gimnaziala ”Grigore Antipa” Tulcea, Fediuc Liliana de la Școala Gimnaziala ”Ion Luca Caragiale” Tulcea, Stamate Marcela de la Școala Gimnaziala ”Constantin Găvenea” Tulcea și Rusu Felicia de la Școala Gimnaziala nr. 12 Tulcea. Aceștia au descris experiența cursurilor și au împărtășit ca exemple de bune practici, cele mai reușite activități desfășurate la clasă folosind cunoștințele și competențele dobândite la cursuri.

La activitate au fost prezenți peste 50 de participanți, învățători, profesori de discipline STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică) și directori. Prin tematică și resursele prezentate în cadrul seminarului, activitatea a reprezentat o inițiativă inedită ce oferă dascălilor tulceni posibilități de a crește atractivitatea procesului de predare-învățare a disciplinelor STEM.