Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Seminarul „Tulcea merită!” – prilej de a le vorbi elevilor despre oameni și locuri ce dau valoare județului Tulcea Seminarul „Tulcea merită!” – prilej de a le vorbi elevilor despre oameni și locuri ce dau valoare județului Tulcea
Sala de festivități a Palatului Copiilor Tulcea a găzduit vineri, 3 iunie 2022, Seminarul Județean „Tulcea merită!”, un eveniment de promovare și conștientizare dedicat... Seminarul „Tulcea merită!” – prilej de a le vorbi elevilor despre oameni și locuri ce dau valoare județului Tulcea

Sala de festivități a Palatului Copiilor Tulcea a găzduit vineri, 3 iunie 2022, Seminarul Județean „Tulcea merită!”, un eveniment de promovare și conștientizare dedicat elevilor și profesorilor, în cadrrul proiectului „Copiii promovează Tulcea”. Intenția acestei activități pornește de la ideea că tânăra generație trebuie implicată în activități de cunoaștere și promovare a elementelor de unicitate și mândrie locală, asigurându-se astfel premise pentru diminuarea „dezrădăcinării”, dezvoltarea potențialului turistic și economic al județului, precum și pentru conservarea valorilor zonei.

Aflat la a doua ediție, seminarul s-a bucurat de o foarte bună audiență, reunind peste 70 de elevi și peste 20 de profesori. La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie și viceprimarul George Șinghi.

În debutul evenimentului, participanții au răspuns la un sondaj online despre locurile ce merită vizitate în orașul și în județul Tulcea.

Experții invitați au oferit argumente convingătoare că județul Tulcea este un areal impresionant prin unicitate, diversitate, raritate, cu valoare istorică de necontestat. Din partea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, consilierul Florentina Mihalcea a susținut prezentarea „Cum protejăm cel mai tânăr tărâm al bătrânei Europe”, iar cercetătorul Răzvan Cernamoriți, din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Simion Gavrilă” Tulcea a trecut în revistă siturile arheologice din nordul Dobrogei, oferindu-le participanților informații interesante ce merită cunoscute.

Coordonatorul proiectului, profesor Marinela Peiciu, le-a spus elevilor povestea unui om devenit legendă, Ivan Patzaichin, marele campion olimpic. Povestea cu pagaia ruptă, lotca, proiectele de educație și cele de inițiativă locală (pescaturism și puncte de gastronomie locală) au făcut ca pentru câteva momente Ivan Patzachin să fie prezent la eveniment, în sală, în amintirea și în sufletele celor prezenți.

Intervențiile vorbitorilor au fost dinamizate cu vizionarea celor mai reușite de filme și clipuri video realizate de elevi pentru concursul „Copiii promovează Tulcea”. Totodată, participarea la seminar a oferit celor prezenți prilejul dea admira lucrările de la secțiunea „Postere/Afise” a concursului, în foaierul Palatului Copiilor.

Evenimentul a reprezentat un prilej reușit de a vorbi despre oameni și locuri. ce dau valoare zonei în care trăim, moment de conștientizare că muncipiul și județul Tulcea merită atenția și respectul nostru.